Felicia

Jag, Satan och Jaapis

Kategori: Allmänt

Hej,

Nu har det varit mycket jobb och lite julfirande. Maries katt Nisse bor med oss. Han är typ satan själv... Fast han har lugnat sig lite nu. Ibörjan hoppade han på mig så fort jag försökte vila. Jag och Nisse kom inte så bra överens, förutom när han sov. Då var han jättego. Nu är vi mer åt polers hållet.


Idag ska vi till mormor och hälsa på. Ska bli mysigt med en promenad i solen. Det är kallt men fint väder här.

Guuuud, vad jag längtar efter att träna. Det har inte funnits tid de senaste dagarna, då det varit så mycket annat. Det riktigt värker i kroppen av längtan. Ska nog se till att köra lite på mornarna innan jobbet nu i veckan som kommer.



Annars har julen varit bra, jag blev totalt överöst med paket av Jaapis. Kändes mysigt att bli bortskämd. Jag tror att han blev lite nöjd med sitt älgbajs-godis som jag köpte också.







På måndag tar vi bilen och åker till Stockholm över dagen. En promenad i Haga-parken lockar stort.

God morgon!

Kategori: Allmänt

Nu är det ju bara tre dagar tills på måndag!
Och vilken helg jag har framför mig, jobba på min gamla -världsmysiga- avdelning, träffa Kerstin och framför allt Sara igen.
Jag ska julbaka, hugga gran och bara längta. Leka med Saras puppy också, Kentan!

Idag var det ju invägning.
-0.9 kilo idag, ååååh, det är så roligt att lyckas med det jag vill. Jag misstänker dock att hälften av det viktraset kommer från att jag har hostat konstant i 2 dygn. Inatt klurade jag dock ut att om jag ligger helt stilla på rygg hostar jag mindre. Också underbart.



Hoppas att ni får en underbar helg, alla sötnosar.

Nu är dags för skinksmörgås!

Nuså

Kategori: Allmänt

Usch och fy, jag hade världens dödsångest i natt. Vaknade av att jag nästan inte kunde andas för att mina luftrör var så igentäppta. Det enda jag kunde göra var att hosta. Så rätt många timmar spenderades hostande och alldeles livrädd.
Min första tanke var att jag skulle ta mig ut i hallen så att någon kunde skicka mig till akuten, men sen lugnade jag mig och insåg att jag inte skulle dö.
Det är jobbigt när man vaknar och inte tänker klart, saker kan ju lätt verka värre än vad de är.


Hur som helst, fast jag har varit krasslig även idag så har jag fått mycket gjort.
Jag har gjort iording julskinkan och bakat. Helt ärligt är jag riktigt stolt över allt jag bakat, knäck, nougat med chokladmantel, mandelmassa med cornflakes och choklad utan på. Och lite annat till och med.



Pepparkakshus, före och efter.

Nu ska i alla fall allt frysas in, i väntan på måndag och att Jaapis kommer. Jag är egentligen trött på julgodis efter de 3-4 bitarna jag har smakat idag. Det är rätt mättande med godis.

Bestämde mig för att inte träna idag då jag ville ge kroppen en ordentlig chans att vila efter att ha jobbat så mycket och varit sjuk. Fast visst springer jag omkring och gör utfall ändå här hemma. Det är ju tråkigt att inte få träna.


Och om 4 dagar blir mitt hjärta helt igen. Vi har ju liksom inte hller fått fira att jag kom in på skolan. Det känns som att det vore skönt att få göra det ordenligt.

I carry your heart with me

Kategori: Allmänt

i carry your heart with me(i carry it in
my heart)i am never without it(anywhere
i go you go,my dear;and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
i fear
no fate(for you are my fate,my sweet)i want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart(i carry it in my heart)

ee cummings




 

Helt slut

Kategori: Allmänt

Nu har jag jobbat sista dagen på mina 5 nätter. Jätteskönt att veta att jag får sova ordentligt i natt.

Det känns jättespännande att väga in min på fredag. Invägning är min lilla ritual som jag har haft de senaste 40 veckorna där jag väger  mig och skriver på en lista, som nu blivit jättelång, hur mycket jag har gått upp eller ner. Jag tycker att det är så festligt att titta tillbaka och tänka hur det var och på vad jag har gjort rätt.

Min lista.

Den här veckan känns faktiskt jättevälorganiserad. Det brukar vara dom veckorna som är bäst för mig.

Idag var jag och gymmade, körde ben. Inte så jäkla hårt för jag känner mig fortfarande förkyld. Egentligen så är promenaden till och från gymmet nog med aktivitet för en dag, men det känns ju festligt att faktiskt gå i och träna lite också.


Jag har städat hela min lägenhet ikväll, börjat att titta igenom garderoben också. Det är himla mycket som ska sorteras ut. Någon som vill ha en massa kläder som är alldeles förstora för mig? Det är bara att hojta.


Och imorgon är det dagen D, eller i alla fall i julsammanhang i min bok. Jag ska handla all julmat och göra julskinkan. Den är så efterlängtad nu. Ska bara julgodis och frysa in också. Jag älskar att baka, men att äta är inte lika roligt längre. Jag äter bara om jag är sugen. Förr kunde jag äta efter humör, men sen insåg jag att den mängd godis som skulle göra mig nöjd vad så galet mycket. Så jag bestämde mig för att det var lika bra att låta bli helt och hållet.

På måndag kommer Jaapis hit, då ska jag göra hemgjord pizza och bara vara kär.

Det känns så overkligt att det bara är en månad kvar tills det att jag flyttar. Jag måste verkligen prata med min chefer om min framtida frånvaro.





Ikväll drömmer jag lite om Stockholm och fina haga-parken


                                                                                                                       God kväll.

God kväll

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag håller på att bli förkyld. Det känns inte s roligt. Jag gick emot goda vänners råd om att inte träna idag och körde som tusan. I 30 minuter tills jag trodde att jag skulle dö på trampmaskinen. Så jag gav upp. Vilket i och för sig var tur, får då kunde jag svara på jobbsamtal och få natt i natt och imorgon natt.

Jag har förresten inte sagt till mina chefer att jag snart lämnar sverige, jag är säker på att dom inte kommer vilja ge mig jobb i januari om jag säger att jag sticker för en liten stund.

Nu har jag fått i mig en jättegod hemmagjord hamburgare med cheddar på. Jag kan ju alltid ta jobb på mcdonnalds om allt annat skiter sig, tänker jag.




Lyssnar massa på Robyns ny/gamla skiva. Jag gillar henne. Önskar att jag kunde länka till youtube härifrån, men jag är helt grön när det kommer till sånt.

Jaja, nu ska jag ta lite alvedon och dricka massa vatten. Blir nog till att köpa en massa frukt på vägen till jobbet.


Förresten Fanny! Du skulle varit stolt över mig idag om du såg hur mycket julshopping jag gjorde idag, ska till och med ha mitt egna träd i jul. Som jag ska hugga ner ur Sara skog. Jag är nöjd.

 

Hej och godnatt


Söndags kväll

Kategori: Allmänt

Nu har jag segat en hel dag, ingen träning, nästan ingen mat och bara filmtittande halvsovande. Det är så skönt att inte engagera sig i mig själv ibland. Att bara vara, eller att inte vara snarare. Mmm...

Tittade på the virgin suicides, nu på kvällen. Usch. Jag tycker att den är otäck. Den berör på ett sätt som jag inte gillar.
Kan inte flickorna bara få lite anitdepressiva?


Kristen Dunst är i alla fall, en av mina favoriter just nu.




Förresten, jag ska ju inte säga att jag inte ätit något... Jag raidade ju pepparkakshuset på smarties. Så nu måste jag dekorera om det innan Jaapis kommer och ska få det som en överaskning.


Den här veckan som kommer ska jag:
( ) Träna ordentligt. I alla fall ett pass om dagen fram tills fredag. Vilken lyx!
( ) Planera jul och nyår. Försöka få in lite liv bland jobbandet
( ) Julbaka med Sara som kommer på fredag.
( ) Handla julklappar.
( ) Sortera ut alla saker som ska med till Holland nu i första svängen
( ) Dekorera om pepparkakshuset
( ) Hitta någon vettig hemma yoga dvd som ska få bli min nya vän
( ) Äta en massa, lax, broccoli, och annat gott.


Nu ska jag nog försjunka i nya damernas värld och tycka att jag är en vuxen dam.




Hoppas att ni har haft en bra helg och att ni också får chansen att raida ett pepparkakshus.

Snö och Britney

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit på morgonpromenad med Britneys nya skiva som sällskap. Jag tänkte på Sandra P och bet ihop hela skivan ut. Den var faktiskt, precis som väntad, poppig och välgjord. Så den får nog ligga kvar i iTunes som städmusik.
Jag som för några år sedan var en stenhård grindcore-flicka med piercings låter Brittan göra mig på ett bättre humör. Otroligt
                           
                          


Väl hemma körde jag igenom kroppen lite yoga och lite annat. Skönt 
Utfall är ju favoriten. Sen 15 x 3 med sit-up's. Jag har alltid varit en sådan som ligger på golvet och gör minst 100 sit-up's innan jag är nöjd. Det här var innan jag läste mig till att man faktiskt inte behöver köra med än vad man gör med andra muskler. Så nu blir det 3 rep gånger 15 när jag är hemma.


Om jag går ner 1.5 kilo till så är det den minska vikten jag har vägt på de senaste, ja nästan 7 åren. Läskigt va?

Flashdance

Kategori: Allmänt

Den här kvällen har jag vist spenderat framför datorn med flashdance på. Den som ändå hade Jennifer Beals kropp. I alla fall i den filmen. Nu är hon ju gammal och inte alls lika välmusklad. Fast hon är fräsh ändå.




Usch, vad jag saknar att ha hund. Vintern var aldrig Ginas årstid, det blev mycket snöätande men jag gillad henne ändå.
Vi får se om det dyker upp en puppies i Holland. Kanske blir en Cuddy tillsist.


Jag och gina förra vinter.

Nej, nu ska jag sova. Imorgonbitti blir det långmorgonpromenad och sedan massa donande här hemma. Har en hel källare som jag måste sortera ut.


Är inte alls nöjd med att sitta i Gävle nu. Fast sen jobbar jag ju och det blir roligt.

Goedemorgen

Kategori: Allmänt

Well, lite sent kanske... men jag kände så att jag behövde sova massa efter nattens bravader. Jag satt och kämpade för att hålla mig vaken när jag skulle ge rapport på jobbet i morse. Nu är det en dags vila och sen kör jag igång med nätter igen. Kul.

Idag när jag vaknade knatade jag upp och ställde mig på vågen, minus otroliga 2.4 kilo den här vecka. Fast det kanske inte är så jättekonstigt. Jag har levt på super bra mat och tränat på rätt sätt. Det är ju såhär det blir. Jag känner mig så fantastiskt fin. Och det är en otrolig känsla.
Så då tänkte jag att vi kör på med en före och en efter bild. Med jeansen.



Ja, det här känns ju aningens pinsamt. Men det känns som en jävligt bra bevis
på att jag faktiskt har gått ner 20 kilo. (förresten så älskar jag hur missnöjd jag
ser ut på den första bilden)




Så, nu ska jag passa på att visa mina housing skillz också, jag gjorde nämligen ett pepparkakshus igår.
Jättefult, men det var första på länge.. Så jag säger att det helt okej.




Hmm, nu ska jag nog och deppa över att ingen vill träna med mig och att jag måste köra själv.


Good morning, Vietnam!

Kategori: Allmänt

Så, nu har jag vaknat efter att ha jobbat natt. Tre timmar är inte i närheten nog med sömn, men jag hade en chef som ringde och ge mig mer jobb.
Så jag jobbade inatt, jag jobbar i morgon och jag jobbar på lördag. Som en överraskning gör mina rump- och lårmuskler galet ont efter gårdagens träning. Fast det är ju lite skönt.

Natten flöt i alla fall på bra, jobbade med Titti och hennes hund. Hela natten spenderade hunden med att springa efter mig, men man fick inte ha kropaakontakt. Hon kunde stå två centimeter bakom mig när jag gjorde något och se sådär jätteförvånad ut. Jag tror mest att hon vill ha mer mat.



Här har vi Kula, konstant såhär bakom mig.


När jag nu vaknade och kollade min mail insåg jag att mitt blivande universitet i Holland kanske har börjat tröttna på mig.
Det är nämligen så att efter gårdagens glada besked ville jag ha ett bekräftelse på att det var sant (klart att jag är lite paranoid med hur mycket bra som kan hända mig).
Så jag slängde iväg ett mejl, frågandes "har jag verkligen kommit in, är allt verkligen rätt?"

Imorse fick jag svaret:

"YES"


Det var allt... Människorna som är bäst i världen på att ha en automall med "dear" och "best regards" i sina mejl, har blivit brutalt kortfattade. Som sagt, dom kanske är lite trötta på mig.


Jag ska nog gå och sova lite till.

Jag avslutar med en lite och suddig bild
på min väg hem från jobbet. Massa snö!



Ps. Om jag får säga det själv så kan jag tycka att jag sköter bloggandet ganska bra, och om alla en som har gett en kommentar är snäll så kanske jag kastar in en före och efter bild på mig lite senare idag... (Spänning, huh?) DS.

Wohow

Kategori: Allmänt

Jag blev antagen till min arkitekt utbildning. Helt otroligt fantastisk.
Nu är det bara holländskan som jag ska ha koll på.
Idag är jag så förbannat otroligt glad.
Nu ska jag sova lite och sen ska jag iväg och jobba natt.

Jag går ju inte i skolan längre..

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag inte registrerade mig till den här kursen som jag skulle ha läst i skolan nu är det inte så mycket aktiviteter på gång.
Det ger mig en massa av extra tid över till att göra viktiga saker. Som till exempel kolla igenom avsnitten av Paris Hilton's, my new BFF. Jag älskar the drama.

Det här är min peppbild på att jag verkligen kör nu.

Idag ska jag träna, koka kikärtor, städa lite och sen jobba natt. Skoj.


Oh förresten, jag provade mina "skinny jeans" igår... De som jag inte fick upp över knäna i februari förra året, nu satt dom som ett smäck. Det är ett äkta -go team- moment.

Nu kör vi!

Kategori: Allmänt

Idag är det 46 dagar tills att min plan åker från Arlanda till Schipol och Holland.
Lägenheten väntar och studier i holländska. Sen förhoppningsvis arkitekt och ett helt liv.

Det är så mycket kvar att göra.
Folkbokföra mig utomlands.
Jobba som en galning. Det känns inte som att jag gör annat nu. Tränar och jobbar.
Sen sparka av de sista 10 kilon som är kvar.
Massa annat också. Pratade i alla fall med damen som ska komma och inspektera min lägenhet när jag flyttar,
och det var helt okej att jag har mälat om mitt kök i chock-rött. Så länge som det var välgjort.

Som sagt; Nu kör vi

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt