Felicia

Morgon

Kategori: Allmänt

Igår fick jag äntligen mitt paket från Sverige och Fanny!
Där i låg det lakris, svenska elle, pärlsocker och mandlar, tack gulliga fina Fanny!
Jag mumsade lakris igår, mmm! det är så uppskattat när man har längtat och längtat.

Idag har jag gått en jättehärlig morgonpromenad, runt kanalerna och överallt. Skönt med lite svett och ansträngd andning!

Händer inte så mycket annat just nu. Men imorgon smäller det!! Koninginnendag 2009!
Vi ska till Amsterdag för att lyssna på musik och njuta. Yes!

puss på er

Nya iPod grejer!

Kategori: Allmänt

Jag är helpeppad! Har gjort min deut med ett forum, NÅGONSIN(!!) idag, känner mig verkligen stolt. Jag in en post matdagboken.se´s formum, där jag frågade hur det egentligen fungerade med ät-dagar.
Kändes som en viktig fråga. Jag återkom här när jag fått ett svar som är vettigt nog.
Hoppas att jag formulerade mig bra nog.


I eftermiddag kommer min Jaapis mamma hit för att prata lite Nederländska med mig och efter ska vi i väg för att äta pizza. Jag vill verkligen inte! Alltså pizzan. Jag känner att jag är i så rätt riktning att en pizza verkligen inte passar in. Jag håller tummarna och hoppas att det finns något nyttigare på resturangen och i värsta fall så får jag väl äta när jag kommer hem. Heja envisheten! Jag sprang imorse, passade på att prova min nya iPod-band och flashiga rosa-hörlurar. Jag är en stark troende att utrustning, kanske inte gör det lättare, men roligare! Nu ska jag plugga lite och sen ta en promenad.

En träningsblogg

Kategori: Allmänt

Träning

Kategori: Allmänt

Jag går som alltid i träningstankar. Är så frustrerad över att jag inte är där jag vill. Ett tag gick jag omkring och funderade på om jag skulle prova en soppdiet, typ bantningssoppan i tre veckor, för att liksom bli av med det jävligaste. Men något säger mig att det inte är det smartaste. Så istället gick jag med i Matdagboken.se och kroppskoll.se
Båda för att jag inte kunde bestämma vilken som var bäst...
Där får jag hjälp med att räkna kalorier och ha lite koll på vad jag äter och hur. Känns bra.
Har denna morgon räknat ut BMI, tagit midje och rumpmått, kan bara konstatera att jag inte är där jag borde vara.
Usch vad det gör mig ledsen. Men jag vet ju att jag är på rätt väg.

Hur som helst. Jag kör på såhär nu, måste hitta ett lugn i mig själv när det kommer till mat.

Jag har ordentligt titta på hur jag ska träna för den bästa viktnergången, det ser ut som följer
Ca 40 minuter aerobisk träning minst 4 pass i veckan (eftersom att jag har turen att cykla en hel del så blir det mer för mig)
Aerobisk träning är långvarig och betoning ligger på syreupptagning.

Mitt träningschema för denna vecka ser ut såhär:
3 dagar löpning à 4 kilometer
4 dagar morgon promenad 40 minuter
5 gånger i veckan 30 minuter snabbcykling

Jag har suttit i otaliga timmar nu och försökt klura ut vad det egentligen är jag ska äta för att må bra. Jag vill äta bra fetter, men vad är bra fetter? Jag vill äta rätt mängd kolhydrater och protein, men känner mig lite lost.
Jag återkommer när jag har klurat lite till.

Minus 1.1 kilo

Kategori: Allmänt

Kanske var det blåbären eller kaffet. Fast egentligen så vet jag ju att det var träning och sunt ätande.
Skönt i alla fall, ett kilo till i rätt riktning. Jag ser framemot minus 15 kilon, då det är lätt att springa och man kan ha alla fina kläder. Men jag vet, lite i taget så går det fint.

Idag ser det ut som att solen är framme igen, så jag kommer nog sitta ute och plugga. Var galet effektiv de andra dagarna som jag har gjort det. Det finns liksom inga distraktioner. Och idag kommer antagligen mitt paket från posten! med hörlurar och ett iPod band, som jag ska ha när jag springer.

Igår hade jag en såndär dag jag där jag kände mig jättelåg, usch, det är inte så kul.förut hade jag botat det med att köpa massa godis och tänka att det gör mig gladare. Men det jävliga är ju att jag vet att det inte funkar för mig. Jag mår ju bara ännu sämre när sockret har försvunnit ur kroppen. Det var jobbigt att härda ut det, kände att jag bara satt och var på väg att gråta. Jag vet inte riktigt varför, men ibland känner jag mig rädd. Rädd för att det fina som jag äntigen har ska försvinna och rädd för att dom jag litar på ska svika mig. Hur kan man vara rädd för det? Usch, dumt. Jag hoppas att det betyder att jag uppskattar det jag har. Nu är jag inte rädd längre, idag känner jag mig trygg och stark. Det är en mycket bättre känsla.

Minus 1.1 kilo, Bra jobbat!

Jag och min vän.

Kategori: Allmänt

Springning och paket

Kategori: Allmänt

Jag sprang snabbare idag än de andra gångerna, brummade verkligen på. Jag tror att det är smart att springa varannan dag, blir det oftare så tröttnar man. Den läxan har jag lärt mig några gånger...
Nu sitter jag här och väntar på att Jaapis ska vakna, med våra tunna väggar så känns det taskigt att dra igång mixern när han fortfarande sover.
Imorgon är det invägning, det känns spännande. För det känns som att jag har gjort bra ifrån mig den här veckan.

Och vet ni vad, nästa vecka är det koninginnendag och det betyder att man ska dricka öl och festa i Amsterdam hela daget.
Schysst säger jag, alla människor är lediga och glada. Tänk om Sveriges kung kunde säga att alla ska festa en hel dag för att fira hans föräldrar. Hmm, sånt händer ju inte i Sverige. Därför är jag glad att jag är i Holland!

Jag väntar med spänning på att Fanny ska skicka hit ett paket med Svenska saker som jag saknar. Jag vet inte riktigt hur det går med det, men jag tänker ofta på dom där hallon-lakris döskallarna.

Jag dricker smoothies med blåbär...

Kategori: Allmänt

För det har jag läst hjälper till med att gå ner i vikt. Jag känner mig lite galen nu, allt som verkar bra kör jag på.
Jag dricker också kaffe, fast det mest för att jag tycker om det. Men jag har också en gång i tiden läst att kaffe hjälper med fettförbränning. Haha, om det är tankens kraft som hjälper lär jag vara pinnsmal till midsommar.

Vi får se hur det har gått för mig den här veckar på Fredagens invägning. Det känns som att jag är inne på mitt vanliga rätta spår nu i alla fall.

En sak som jag dock skippar är muskelbyggande aktiviteter. Det känns inte som att det behövs, jag har en massa massa muskler. Men dom ser man ju inte under allt fett. Så var det med det.

Nu ska jag smita ut i solen med min kaffe och laptopen. Mysig pluggmijlö.

Ha en fin dag!

Morgonjogg: check!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här alldeles toknöjd, vaknade två minuter innan klockan skulle ringa och kände "idag så ska jag tamejfasiken köra!". Så istället för skavsårsplåster och stödjande strumpor drog jag på mig de tunnaste strumporna som jag kunde hitta. Och vet ni vad? Det funkade!! Jag sprang hela rundan som jag sprang i Fredags, utan stop och snabbare. Nu måste jag som en prinsessa.
Cyklingen igår funkade jättebra, jag cyklade dit på min damcykel och hem fick jag ta Jaapis, en model mer lättcyklad, och jäklar vad jag racade. Idag känns det i mina magmuskler. Men jag ÄLSKAR att träna. Oh, vad det är skönt nu.


Tänkte visa lite vilken fin runda jag har att springa


Det är så schysst att springa i dimma när solen går upp. Luften är så fräsh och jag får en sådan energi av det.
 

Här sitter jag nu!

Kategori: Allmänt


Det är himla varmt också :)

Aj!

Kategori: Allmänt

VIlken morgon... Jag gick upp halv sex, hade nästan haft svårt att sova för att jag såg fram emot att springa idag.
Sätter på mig skavsårsplåster på den onda foten och begermig iväg. Jag kommer 5 meter, max tio.. Jag kan inte ens gå på den! Jäkla skavsår. Vet inte vad jag ska göra. Det konstiga är att ibland är det helt okej att gå i dom skorna och ibland kan jag inte ens få ner foten ordentligt.

Hursom helst så haltade jag hem, satte mig och surade innan dess att jag bestämde mig för att sova lite till.
Så jag sov tills halv nio, vad skönt ändå.. Sovmorgon! Nu dricker jag kaffe och äter rostade med lite honung på, jättegott.
Om vädret tillåter ska jag sitta ute på solsidan och plugga idag. Igår var det ju så varmt och skönt.
Jag och Jaapis har bestämt att vi ska "step it up" lite när det kommer till mitt cyklade. Varje dag 4 sticker jag för att möta honom från och med nu, och sen cyklar vi allt vi kan i en halvtimme. Jag vill bara bränna bränna bränna! Det är ju snart sommar och jag vill vara fin i klänning igen!

Så, nu ska jag fortsätta plugga.

Kram!

Sunday in April

Kategori: Allmänt

Hej!

Igår vad vi som sagt till Jaapis mamma på besök. Hon och Jaapis pratade bara nederländska och den här gången förstod jag nästan allt. Svarade på frågor och pratade på. Jättehärligt.

Donky som hatar mig


Efter lite fika tog vi Mamman med oss till ett parti skog och gick därigenom ner till havet.

Det fanns massa djur i början av "skogen"


Det är så skönt och varmt här! Shorts och t-shirt är nog för att inte frysa och jag har redan fått rätt bra med färg.

Vi åkte också och tittade på afsluitdijk, den stora "vägg" som nederländarna har byggt för att kunna göra  Holland lite (väldigt mycket) torrare och den fungerar ungefär som en vägg mot havet. Toghäftigt!
Visste nu att det finns en hel provinc här som är byggd på 80talet? Alltså, dom byggde den där det var hav innan.
Den heter Flevoland och har en helt otrolig historia. Googla vet ja!

IJsselmeer                      Nordsjön                

Imorse åkte Bliksem hem och det är redan lite mer tomt.


Lördag

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Jag fick värdens magvärk igår kväll, låg och kved i sängen hela natten. Konstigt nog så känns det helt bra nu. Hur det kan vara, jag misstänker att jag åt något dåligt. Tillsaken hör att jag även var uppsväld, så tanken "jävlar, nu är jag gravid" hann gå igenom mitt huvud ett antal gånger. Hehe, nu är faran över som sagt.

Tänkte att jag skulle iväg på en morgonpromenad. Har hört att man förbränner galet mycket bättre om kroppen varit igång på riktigt på morgon. Har också hört att man ska äta ett ägg varje morgon. Men jag gillar inte ägg så mycket. Vi får se.
Men förbränna ska jag, jag är helt trött på mig själv. Den självidentitet som jag gillar bäst är den som tränar och gör saker för att gynna sin kropp. Och sen jag flyttade till Holland har den varit som bortblåst. Till och med för tre veckor sen.
Men ändå hade jag lyckats gå upp ett kilo igår! Jag blir verkligen galen. Vill ju bara att min kropp ska vara lika snygg utanpå som jag känner att den är innuti.



Idag ska vi åka till stranden och promenera omkring och efterdet eller före.. ska vi förbi Jaapis gulliga mamma och säga hej.
Jag vill prata så mycket nederländska som möjligt nu. Pew pew säger det och så känner jag mig jättesjälvsäker.




Så nu kör jag igång den här dagen.
(galet bra med update och bilder idag och igår va? huh, huh huh?!)

Puss

Paus i mitt pluggande

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått några timmars pluggande klart. Jag är lite stressad över att de andra i min kurs är på kapitel 18 idag och jag bara är på 17 här i mitt hemmapluggande. Jag som borde kunna ta tre kapitel om dagen. Shopshop blir det från och med nu.


Mitt härliga mellis bestående av fruktsallad med björnbär och mandrar i.

Morgon

Kategori: Allmänt

Jag har just kommit hem från mina andra riktiga springtur på... jag vet inte hur länge. ett halvår?
Det var inte sådär pissjobbigt som det var förra gången jag körde igång, kanske finns det något som heter muskel minne?
Spran 5 kilometer på 40 minuter och då hade jag hela 3 gå pauser. Här har jag ju inte min älskade skog att springa i så jag fick korsa motorvägen och springa på landsvägar. Det var faktiskt mysigt.
Och vad skönt det är nu. Tänkte köra lite rump och mag träning innan jag hoppar in i duschen.

Vi har haft bil den här veckan så vi har åkt runt nästan över allt där man kan vilja promenera. Vi är riktiga promenad nördar.
Igår var vi till en sjö i mitten av holland där det hade bombats ett stort hål alldeles brevid. Detta hade fyllts med vatten från sjön och var nu så djupt att det helt enkelt blev en ny sjö. Kul.
Det är sommar här, linne väder. Vi har köpt ett litet bord till vår framsida så att vi kan sitta i solen och njuta.

Jag hat lyckats gå upp ett kilo, vilket känns lite konstigt då jag har ätit bättre och faktiskt rört på mig ordentligt den senaste tiden. Jag känner mig mindre, antar att det lär visas på vågen nästa vecka.

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej vänner!

Nu har det gått en vecka av att plugga hemma och vara organiserad. Det går över förväntan bra. Jag går upp vid sju för att ta en morgonpromenad och sen sitter jag och pluggar till klockan 13 då jag pratar nederländska med Jaapis mamma Dea.
Det är faktiskt kul.

Jag har kommit igång med träningen igen, gick ner 2.2 kilo den här veckan.. Det märks att min kropp har saknat att träna.
Oturligt nog så får jag skavsår av mina springskor så joggningen ligger på hyllan. Det är synd, för det är jäkligt schysst väder här nu. Sådär t-shirt och tunn kofta.
Jag gör lite yoga varje dag och på eftermiddagarna cyklar jag till Jaapis jobb för att möta honom.
Livet är skönt nu.
De två bästa sakerna just nu är min nya supermixer som jag gör smoothies med varje morgon och att Bliksem kommer idag.
Det är lite vanskligt med den katten då han har varit utekatt hela sitt liv och nu förväntar dom sig att han ska bajsa på låda. Vi får se hur det går.. Det är ju bara en vecka och under den veckan ska jag gosa massa.

Jag kommer till Sverige och Gävle i augusti. Hoppas att vi syns då!

Myslördag

Kategori: Allmänt

Vi var och fiskade igår kväll. Det var varmt och skönt. Jag hade munktröja med bara ett linne under utan att frysa ihjäl. Det är skönt. Annars så har jag lagat massa mat med min billiga spenat. Här nedanför ser ni ett exempel på min spenatomelett.
Ikväll blir det lasagne med spenat till middag. I alla fall på min halva, Jaapis får vanlig köttlasagne.



Våra metspön.                I Love you rostatbröd och min schyssta omelett

Fredag

Kategori: Allmänt

Fösta dagen med egenligt hemam plugg idag. Vid tolv ska jag ringa upp Jaapis mamma på skype och ha en 45minuters-konversation. Tänk att jag kan det vid det här laget. Jag ska prata på om kurs planer och om var Holland egentligen ligger.

Igår, efter att Prachi hade varit här på plugg och spenatpajs besök, så tog jag .cyklen och mötte Jaapis. Ni anar inte hur varmt och skönt det är här. Nästan t-shirt värme. På kvällen tog vi en 1.5lång cykeltur runt Schagen, hittade en liten sjö där vi promenerade runt. Det är verkligen mysigt att vara här. Jag har bestämt mig för att jag ska bli mycket bättre på att ta bilder så att ni får se vad jag faktiskt menar.

Idag går jag in i vad jag gjorde förra året vid den här tiden. Totalt godis-stop. I tre veckor kör jag så här och när jag har det under kontroll lägger jag på vettig träning också. Varje sak som jag vill göra får ta tre veckor, för ni vet väl att det tar 21 dagar att skapa en vana? Och jag gillar bra vanor. Jag ska se till att komma igång med morgonpromenader igen också, men det är ju så jäääääkla svårt utan hund.

Förresten så ska jag idag lägga de 80 euro som jag skulle lagt på gym kort på träningsredskap till hemmet.
Några vikter, en boll och lite annat. Visar sen!


Så, nu ska jag sätta igång och plugga.
Ha en fin Fredag!

She's got her ticket

Kategori: Allmänt

Hej,

Jag har nu avklarat första kursen i Nederlänska. Helt utan problem gick tentan, kändes jätteskönt.
Så nu ska jag börja med del två, plugga hemma, i fem veckor. Jaapis mamma har som sagt gått med på att hjälpa mig med att prata och det ger mig en garanti att jag inte latar mig. Jag vill ju visa för henne hur duktig jag är.

Idag kommer Prachi hit, en vän från skolan. Allyson skulle också kommit egentligen men hon är, precis som resten av gruppen, utmattad och tog en raincheck. Helt okej för mig, jag har inget emot att hänga med Prachi själv.
Tänkte kanske bjuda på en spenat paj. Vet ni hur billigt det är med grönsaker här? Jag köpte ett halv kilo spenat för 9 kronor. Riktigt schysst. Jag ska se till att jag verkligen njuter av alla grönsaker och all frukt.

Annars så händer det inte så mycket (som vanligt) Jaapis och jag planerat att hyra en båt och åka runt lite på vattnet.
När hans föräldrar åker till Frankrike ska deras katt Bliksem bo här med oss.
Jag känner mig tillfreds och glad. Planerar att komma till Gävle en eller två veckor i augusti. Främst för att sortera mina grejer, skicka en del hit och ge en del till Becci. Resten åker på mer permanent förvaring hemma hos min mamma tror jag. Det blir nog bara två eller tre kartonger. Får se om hon går med på det.

Födelsedags festen gick förresten jättebra. Förutom en förlorad hundsjal och allmänna språkbarriärer så kändes det helt okej. Jag kan tycka att det är lite konstigt att hela hans familj har engagerat sig i mina studier och fyra eller fem har hört av sig för att höra hur det gick på provet. Medans jag inte ens tror att min familj vet att jag har gjort ett prov.
Jag antar att det är svårt att bry sig när jag är så långt borta. Eller så tycker dom att det är skönt att slippa.
Man vet inte. Jag är i alla fall glad att jag är här.