Felicia

Ro i hjärtat

Kategori: Allmänt

Åh, Chicas matte och min Paula ringde idag.
Vilken lättnad.
Nu är allt lite mer konkret och lätt förståligt.
Jag verkligen hatar att inte kunna finnas för henne, så som hon funnit för mig så många gånger. Men jag hoppas att om jag får Chica till den bästa hunden jag skulle kunna så är det i alla fall lite hjälp på vägen.


Så jag har satt upp lite mål för Chica, jag vill träna henne mycket mer när det kommer till röstkommandon.
Sen så får jag väl ta några dagar med Paula under överlämningen och träna allt som blir mer påtagligt där. Typ att gå brevid permobilen.

Jag har en känsla av att det här kommer att bli bra.

Ont ont ont

Kategori: Allmänt

Jag har sjuuk träningsverk, i mage, ben, höfter och armar. Jag skyller inte på långpasset igår utan insanitypasset i förrgår.
Jag pratade med Frida imorse och att skratta gjorde så ont att jag nästan dog!

Annars så har jag för första natten sovit med dörren öppen och låtit Greger komma in här. Det var en rätt spännande natt med chica morrandes/gnällandes och Greger kom och gick som det passade henne.
Men jag tycker att det känns helt okej, vill att hon ska känna sig älskad.
Haha, jag tror att hon, precis som jag, är en känslomässig ätare. När hon blir stressad så äter hon fortare (isället för att sluta äta och gå därifrång), men sen så är hon ju rätt tjock också.

Jag har väldigt få planer för den här dagen. Det är regnväder och jag tänker mest hålla mig inne. Träna insanity (jag är beroende), titta på lite lost, läsa lite.


Jag har hur som helst tagit mig igenom de första 5 säsongerna av lost. Är på s06e07 nu. Och det enda jag inte förstår är varför monstret låter som en kassaapparat. Hehehe.

Dags att bryta vanor

Kategori: Allmänt

Efter mina 2 senaste långpass så har jag varit sjukt trött hela dagen och bara gjort igenting.
Jag försöker bryta den vanan genom att vara lite aktiv. Jag är sjukt trött men min plan är att städa lite och sen försöka läsa det som behövs läsas. Kanske avsluta dagen med en promenad i skogen.

Problemet just nu är att jag är så himla trött.
Kaffe är ordinerat och sen gör jag ett försök till att hålla mig vaken.

....

Kategori: Allmänt

Godmorgon 20 kilometer

Kategori: Allmänt

Hej och hå. Imorse sprang jag 20 kilometer, rätt långsamt dock. Men med starka ben och glädje i kroppen, i alla fall efter de första 6 kilometerna var avklarade. Innan dess så kändes det rätt tungt.
Nu packar jag på mig varma kläder och ser till att få i mig nog med mat idag.

När jag springar har jag Chica i ett långtkoppel som jag har bundet över axeln och runt mig. Mest så att jag slipper hålla i henne. Hur som helst så springer hon där brevid mig, alla 20 kilometer, stolt som tuppen och alla människor vi möter tittar på henne. Jag tänkte först att dom tyckte att hon var ful, men idag insåg jag att folk log när de tittade på henne. Duktiga Bananen, tänk vad hon har blivit en annan hund de senaste månaderna.


Dagens mest blä-iga är att jag har gått upp ett halvt kilo sen förra veckan. Jag vet inte riktigt vad det handlar om, men hoppas att det har att göra med mer eller mindre vätska i kroppen. För jag vet ju att jag har förlorat massa då jag kommer i jeansen som jag inte kom i förra veckan.

Tugnt hjärta

Kategori: Allmänt

Ibland så är det tufft. Jag vet egentligen inte vad det är jag saknar, men just nu så känns det sorgset.
Jag antar att det kommer att ta ett tag innan man helt och hållet kan komma över hjärtesorg.
Just nu är det i alla fall första gången på ett bra tag som jag är sorgsen och det känns inte som att det kommer vara så länge.
Det konstiga är att det kom när jag satt och titttade på rundor som jag vill springa.
Jag ser att dom som är långa, ut runt fält och landet.
Då saknar jag honom. Mest för att hans föräldrar bodde i någon håla.
Eller jag saknar inte, jag minns bara. Och det kan göra ont att minnas alla förhoppningar som man har haft.

Nu har jag i alla fall nya förhoppningar och nya mål.
Det gör det enklare att länma de gamla bakom.


Till min bucketlist vill jag gärna lägga till en sak

+ Jag vill promenera i Paris med vackra kläder och shoppa massa nytt. Vara vacker i Paris är ett av mina mål.

Dagens träning

Kategori: Allmänt

Idag blev det ett "uppvärmingspass" inför morgondagens långpass på 20kilometer.
Jag körde insanity, den andra delen. Fan vad roligt det är!
Jag har alltid älskat att träna ashårt och drömt om att få köra träning för rugby och fotboll.
Min kärlek blir mer än besvarad i och med insanity programmen.

Höll det i alla fall kort och enkelt idag, vill inte vila helt inför långpass då jag har insett att det blir lättare med lite uppvärma muskler.

Ikväll ska jag ta en cykeltur med Chica och sen får det vara bra för idag.

Imorgon blir det första springturen med sportdryck, jag får se om det hjälper mig att hålla energin uppe efter 15km. Förra veckan så kändes ju som att jag dog då.

Det blir mycket vikt och träningsprat nu, men jag det är ju vad den här sommaren handlar om.
Det och insikter om livet.

Home

Kategori: Allmänt


9 insikter om viktnedgång.

Kategori: Allmänt

Saker jag har lärt mig om att gå ner i vikt:


1. det kan aldrig vara för någon annan skull, så fort det är för någon annans skull så kommer pressen och stressen över att göra bra nog ifrån sig. Och framför allt ångesten när det inte går fort nog.

2. man måste lyssna på kroppen men kämpa med hjärtat. Är jag trött så är jag trött, då tränar jag inte. Men har jag satt upp mål som jag vill nå så måsta man ibland kämpa.

3. är jag hungrig så är jag hungrig, är jag sugen på socker så är jag inte hungrig. Jag måste äta när jag är hungrig, annars så kommer jag bara få lågt blodsocker och må skit eller äta onyttigt.

4. är jag ledsen eller sötsugen? Jag är en väldigt emotionellätare, jag äter när jag blir ledsen eller stressad. För jag VET att jag mår bättre av socker. Det är min drog. Vad jag har lärt mig är att jag är mindre ledsen och stressad när jag har bra rutiner och tar hand om mig själv. Plus att äter jag vettiga måltider vid vettiga tider så brukar jag slippa värsta sötsuget.

5. att kunna sa till det långa loppet. Det går nästan inte en dag utan att jag klämmer på mina fettvalkar eller kollar in mina lår i spegeln. Komigenkomigenkomigen gå fortare! Stressen av att det ska gå fort är vad som sjunker mig. Jag måste säga "okej, det här är hur jag lever, vad jag går ner i vikt är ett plus, njut av de bra rutinerna".

6. att slänga alla kläder som är förstora. Senast igår satt jag där igen och insåg att jag hade en alldeles för stor tröja på mig. Jag har lärt mig att fluffigt, stora axlar eller hängiga kläder bara får mig att känna mig tjockare.

7. Älska livet. Det är den bästa motivationen till att träna eller att äta bra. För framtiden och för nuet.
För att det gör mig piggare, smartare och mer motiverad till att ta mig för andra saker.

8. Jag måste njuta av mina framgångar. Små som stora, kommer jag in i jeansen. Bra! klarar jag att springa 2mil, super! Mål-småål. Här är det alla erövningar som räknas.

9. Kolhydrater är min enda fiende!

Igårkväll

Kategori: Allmänt

Igår på min och bananas kvällsprommis så träffade vi lite Dutchies som jag pratade med. Dom frågade om Bananen var från Spanien för tydligen är det flera spanska hundar här som ser ut som henne.
Dom var verkligen supertrevliga och det bästa av allt är att jag pratade på HOLLÄNDSKA!!! Jag vet att jag har bott här i 1.5 år nu, men att randomly prata på Nederlänska har liksom inte kommit för mig.
Igår hände det i alla fall. Hehe, jag är ofantligt stolt!

Förövrigt så hade de två hundar, en belgare (hur fina är inte dom?!) och en uhm, jag vet inte var det var för ras men han var utbildad service hund. Så jag berättade om mina planer att träna servicehundar.
Hehe. Det var verkligen otroligt trevligt att prata med random folks på gatorna.



Näv vi promenerade hem så träffade vi en putbull som var så lik Gina att blev alldeles glad. Chica morrade givetvis åt den vänlige pittisen. Min hund har inga sociala erfarenheter, så länge hon inte känner hundar sen läge tillbaka.


Lurig människa som lurar hunden och katten!

Kategori: Allmänt

katten är ju rädd för hunden och hunden är rädd för katten.
Vad som är bra är att katten verka gilla mat mer än hon är rädd för hunden.


Jag flyttade Gregers mat till min dörröppning.


Först var Greger sur, men sen kom hon

Bananen blev väldigt förvånad över att katten inte gick till attack.
Så tjockGreger åt

Och Bananen var väldigt misstänksam över vad jag egentligen håller på med!

Skillnaden på att få insikt och att faktiskt inse saker

Kategori: Allmänt

Jag har under de senaste 3 månaderna varit väldigt bra på att få insikter.

+ Jag har insett att jag inte borde ha på mig förstora kläder, jag känner mig onödigt tjock.
+ Jag har insett att jag måste slappna av och lita på att jag är på rätt väg, speciellt när jag jobbat så hårt för att hamna på den.
+ Jag har insett att jag tvis med livet och även det jobbiga har lett till något bra.
+ Jag har insett att jag vill ha drömmar och mål men också njuta av nuet.
+ Jag har insett att ordning i mitt liv ger mig ro i min själv.


Det är väldigt bra insikter. Allihopa.
Problemet är att jag jag inte riktigt har tagit dom till hjärtat och låtit dom förändra mig. Jag har tänkt mycket, kommit fram till många förändringar.
Nu är det dags att ta steget ut och leva upp till mina egna krav på mig själv.

Alldeles precis när jag hade blivit dumpad så satte jag mig ner och skrev en lista som beskrev hur jag vill vara som person. Jag hade insikten att det kanske är bra att ha det nerskrivet, svart på vitt liksom. Men det är inte förän idag jag faktiskt inser att jag måste jobba på dessa mål, varje dag för att de till sist ska bli en del av mig.
Jag lägger ut min lista här och hoppas att detta leder till ett större medvetande hos mig.

Personliga mål

 

Jag ska lyssna för att höra och jag ska försöka förstå. Även om jag har en annan åsikt så ska jag ta hänsyn till andra människors bakgrund, omgivning och möjligheter.

 

Jag ska ta hänsyn till min kropp. Lyssna på mina behov och göra vad jag kan för att bygga långvarig styrka och stabilitet.

Jag ska tänka på att vad jag äter har konsekvenser och därför ska jag äta ren mat som ger mig styrka och välbefinnande.

 

Jag ska ta tid för mig och andra människor. Aktiviteter som jag väljer att utföra ska få den tid de behöver. Jag ska sträva efter att aktiviteter som jag väljer att göra blir något som jag utför med själ och hjärta.

 

Jag ska påverka saker som jag kan påverka, men inse vad jag inte kan påverka.

 

Jag ska inte vara rädd för att fråga och ifrågasätta, men jag ska respektera svar.

 

Jag ska ta på mig utmaningar med syftet att växa, men jag ska samtidigt inte ta på mig mer än jag kan utföra med en hög standard.

 

Jag ska ta möjligheter att göra det bästa av varje dag, oavsett vad för aktiviteter dagen består av.

 

Jag ska vara ekonomiskt ansvarsfull och se till framtiden.

 

Jag ska måna om människor omkring mig. Arbeta på att bygga starka band, med ärlighet och förståelse som bas.

 

Varje kväll ska jag ta tid att tänka på vad jag har utfört under dagen och ta tid för att underlätta morgondagens sysslor.

 

Jag ska stanna upp och uppskatta livet, men inte vara rädd för att ifrågasätta mig själv och den vägen jag går på.

 

När livet går för fort ska jag stanna upp och ta tid, tänka efter och andas.

 

 

Varje dag ska jag jobba på att bli en bättre och mer för fylld människa. Genom att utöva ärlighet mot mig själv och mina handlingar.

 

 

Jag ska våga skratta och känna glädje, även i svåra situationer.

 

Jag ska ta mig tid att känna mig vacker, jag ska uppskatta mina positiva egenskaper.


Jag ska vara ärlig i mina svar, våga säga att jag är rädd och se till den större bilden.

Jeans

Kategori: Allmänt


Jag satt och letade efter skinnjacka på internet och fann de här byxorna. Jag fattar inte hur det någonsin skulle funka för något att få på sig dom. Jag menar, benen är antligen 2 meter lång eller stickor.
Hur som helst så inspirerade det mig till att prova mina skinnyjeans.


Sagt och gjort, dom satt där dom skulle. Nej, jag kan inte andas. Ja, jag är glad över att jag kan knäppa de översta två knapparna, vilket jag inte kunde i fredags.


Its time for change!
Eller ja, det hände ju för 3 månaders sen. Men det är bra ändå.

...

Kategori: Allmänt

‘A good traveller has no fixed plans, and is not intent on arriving.’ ~Lao Tzu

God morgon Vila

Kategori: Allmänt

Idag har jag en "vilo"-dag. Vilket mer eller mindre betyder att jag inte springer, men kommer att få såpass mycket spring i kroppen efter ett par timmar att jag kör insanity. Så det är väl ungefär planen för morgonen.

Jag längtar efter värmen och efter att kunna sitta ute på min altan att plugga, blir trött på allt det här regnet.
Jag vet att ni i Sverige har haft det tokvarmt och inte alls ser fram emot mer värme, men här har det inet varit lika schysst.
Om 3 veckor kommer Viv hem från Grekland och jag vill faktiskt vara brunare än hon! (Hon är helgrek och har hängt på stranden i 2 månader så jag kommer aldrig att lyckas med mitt quest).


Appro på quests så har jag fått för mig att jag saknar WOW, men inser att det kommer aldrig vara lika roligt som det var 2007 och alla mina vänner som jag brukade spela med är gone gone gone.


Nåväl, nu ska jag väcka bananen och ta oss ut på en morgonpromenad.

Kvällsfunderingar.

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra och produktiv dag, om man ser i Lost avsnitt synpunkt.

Det är skitväder här men vi har tagit oss ut på en prommis också, men det är inte värst kul när det är kallt och blåser massa. Jag håller tummarna för att det blir bättre väder till nästa vecka.
Jag har insett hur mycket jag gillar min blogg. Jag tycker att det är ofantligt roligt att titta tillbaka på gamla inlägg och se på mitt liv. Vilken jäkla resa jag har gjort de senaste 2 åren.

Nästa vecka kommer Frida hit, bara det är anledning att fira. Det konstiga är att när hon har åkt hem så är den här sommaren näst intill över. Den har gått sjukt fort men jag kan ändå tycka att jag inte direkt har gjort något vettigt. Förutom att förändra hela mitt liv, komma i form och läst massa böcker. Hmm, det kanske inte är så fyskam heller.

Jag tror att det är lite typiskt mig att underskatta värdet av vad faktiskt livet bär med sig.
Hur alla erfarenheter ger en ett bredare perspektiv. Som till exempel den här fröken, Gina, kanske värdens mest krävande hund. Jag fick ha tålamod till tusen för att orka med henne och hon var faktiskt en helt fantastisk hund. Mina år med henne gav mig erfarenheter jag aldrig skulle kunna läsa mig till och nu kan jag använda mig av det tålamodet och den tekniken som jag lärde mig av henne på fröken Bananas. Det gör allt så mycket enklare. Jag förstår dock inte hur jag blir fast med dessa tikar! Min nästa hund måste vara en pojke.

Iband saknar jag henne alldeles för mycket.
Och ibland kommer jag ihåg hur det var på slutet.


Nu ska jag ta en promenad med min greyhound. Eller tax, eller vad hon nu är.

Chica i ett av sina standard uttryck. Fundersam och bortkommen.

The bucket list

Kategori: Allmänt

Efter mitt inlägg om att livet är vad som händer medans man gör planer, så har jag funderat mycket på vad skillnaden egentligen är mellan -att planera för framtiden och leva i nuet- jämnför med -att leva nu för framtiden-
Vad jag har insett är att jag vill jobba mer på att leva i nuet och bygga mig själv för framtiden. Men det jag får ihop ska också kunna användas i dagssituationen.
Tillexempel så har jag insett att jag har nått mitt mål med min viktnedgång, även om jag inte är på "målvikt" så har jag redan i dagsläget de rutinger som jag vill ha resten av mitt liv.
Eller med skolan, jag vill bli världens bästa arkitekt, men kunskapen som jag samlar på mig i dagsläget stärker mig i dagsläget också. Det blir lättare att plugga ju mer man pluggat.


Men jag är även riktigt sugen på att skriva en bucketlist, mål som jag kan ha i bakhuvudet undertiden jag uppfyller mindre mål eller lever i nuet.

So, here we go. Min bucketlist

1. Jag vill lära mig att surfa, helst spendera en hel sommar med detta och sen kunna säga "jag kan surfa, det är underbart" (förhoppningsvis så kommer jag tycka att det är underbart också"

2. Jag vill fixa en ironman innan jag är 30. Det vill säga 3.86 km simmning, 180 km cykling och 42.2 km spingning i följd. Och helst överleva det.

3. Jag vill träna en hund upp till högsta nivån i lydnad och sen ta cert i att träna servicehundar. Målet med detta är jag att jag ska kunna träna en hund till Paula.

4. Jag vill bli kär. (Jag har faktiskt inte varit kär någon gång, bara älskat. Svårt att säga skillnaden, men dom där fjärilarna har liksom inte infunnit sig än).

5. Rita mitt eget hus och sen bo i det.

6. Jag vill promenera i Paris med vackra kläder och shoppa massa nytt. Vara vacker i Paris är ett av mina mål.

Det här är kanske en kort lista, men den är inte på någotsätt liten. Målen känns inte på något sätt omöjliga att uppnå men jag har en känla av att vägen dit är lång.

Uppdatering veckoplan.

Kategori: Allmänt

Tisdag

Aktivitet

Tid

Distans

Uppvärmning

14 min

2km

Löpskolning/Löpstyrka

10 min

 

Lång intervall

6x2.45/2.50

6x500m

Nedvarvning

14 min

2km

Värm upp lugnt med jogg, och lite rörlighet/stretching.

Sedan din vanliga löpskolning som ett led i uppvärmningen och även bra att få in bra teknik i din löpning på intervllerna.

2x15m låg skip.

2x15m hög skip.(höga knälyft)

2x15m Mångsteg (löpande hopp)

2x15m Tågång (gå högt på tå och sparka upp bakåtskicken i ändan). Efter löpskolningen är det dags för intervallträning. För att inte dra på dig någon onödig mjölksyra kör du 2-3 koordinationslopp innan intervallstart.

Sedan kör du antingen på klocka eller en sträcka du vet är runt 500m. Viktigt att du försöker hitta rätt och inte kör första intervallen för fort. Spring dina 500m eller dina knappa 3 minuter(målbild är att försöka hålla runt 5.30-5.40 per km, dvs 2.45-2.50 på dina 500m), och vila sedan 1 minut mellan varje intervall.

 

 

Onsdag

Powerwalk och Insanity

Torsdag

Aktivitet

Tid

Distans

Lätt distanslöpning

47-49 min

7km



Fredag

Aktivitet

Tid

Distans

Långpass, lugn fart

133-137 min

20km

Stretching

 

 

 

 

 

Lördag

Powerwalk och Insanity

 

Söndag

Aktivitet

Tid

Distans

Medelhård distanslöpning

45-47 min

7km

Löpskolning/Löpstyrka

15 min

 

Styrketräning

15 min

 

Stretching

5 min

 

Ingen ökning i löpskolningen, utan du lägger in den som vanligt antingen i slutet av den lite snabbare distanslöpningen eller så bryter du av och lägger den mitt i distansen. Styrka och grundlig stretch också som tidigare veckor, för er som inte kör egen styrka.


God morgon Tisdag!

Kategori: Allmänt


I dag har jag tagit tag i springandet efter 3 dagars vilande. Startade upp med löpskolning och sen blev det  långintervallet (500 meter styck med en hastighet på 5minuter per km). Orkade bara 4 dock, då min rumpa håller på att dö av träningsverk. 
Jag gillar när det är tufft, men så tufft det var att överleva de där 500 meterna är inte riktigt mänskligt! Jag antar att vi alla har våra bra och våra dåliga dagar.

Jag tänkte att jag ska passa på att introducera Greger också, Chicas skräck nummer 3,

som sagt, hon heter något annat egentligen.

Hon är en gullegris, gris i bemärkelsen att hon är tjock och gulle i och med att hon är söt!



Idag har jag storslagna planer på att titta på Lost och leka skola. Jag ska fortsätta med Maya, lära mig hur man gör ett vinglas och läsa lite inför hösten.
Åh, jag längtar efter skolan igen! Den är så rolig.


Allt är relativt och jag är lurad!

Kategori: Allmänt

Suck, jag har gått och lurat mig själv till att tro att jag är i bra form. Eller i alla fall något sånär bra form.
Sanningen är tydligen att jag INTE är i bra form. Utan bara är envis och kan springa lång.

Gjorde Insanity-testet idag (bara namnet) jag klarade inte så himla många repetitioner av övningarna.
Vilket är okej, jag tyckte dock att det var sjukt roligt.
Sen fick jag för mig att jag skulle göra den första och enklaste av de olika passen, Plyometric Cardio Circuit,
jag säger bara en sak; jag dog.
Så mycket jag har svettats idag är helt otroligt, jag var nästan rädd för att halka i mitt eget svett.

Passet är uppbyggt i olika etapper av samma övning. Först 5 olika övningar i normalt tempo under ett visst antal minuter, sen samma övningar i ett snabbare tempo med samma tid och till sist samma övningar i galet snabbt tempo. Efter detta kom stretching och till sist kommer samma ide som den första fast med andra övningar.

I programmer fanns det övningar med namnet suicide-jumps, squats och så vidare.
Det säger rätt mycker om vad det är för typ av övningar.


Det enda jag kan egentligen kan säga efter mitt första pass är att det var sjukt sjukt tufft och lika roligt.
Jag ser framemot att ha 4 sådana här pass i veckan i 6 veckor frammåt och se vad som händer. Det får bli min utmaning till mig själv.




Chica

Kategori: Allmänt

Jag är ju som bekant hundvakt den här sommaren.
Åt fröken Blanquita. Eller ja, hon heter ju Chica nu för tiden. Eller ja, hehe, jag kallar henne för pucko.

Den här fröken är importerad från Spanien för där ville dom inte ha henne längre. Hon var för jobbig.
Eller ja, det är snarare min stackars kusin Paula, som tror att hon kan rädda alla djur som skulle rädda henne. För hon verkade så liten och rädd. Misstänker jag.
Hur som helst, nu är jag fast med henne, fram till min skola börjar.


Här är bananen som bäbis. Hon var rätt söt.


Hur som helst, Chica är rädd för ALLT, i alla fall de första 5 sekunderna när hon möter något nytt. Det är inte helt ovanligt att hon skäller och morrar för att hon inte fattar vad något är.

Här är några av farorna vi har mött denna morgon:

Den öppna dörren och även tvätten som hänger över dörren.

Sen är hon även rädd för katten, problemet där är att katten också är rädd för Bananen så vi har lite svårare att komma över den här skräcken.




Annars så verkar hon ha ett ganska bra liv här, vi springer i alla fall långa sträckor 6 dagar i veckan, hon äter (ja, hon var rädd för matskålarna de första veckorna) och är i allmänhet en rätt fin hund.
Synd att hon inte är en Border Collie, hade hon varit det så hade hon fått stanna kvar för alltid.

26-7-2010

Kategori: Allmänt

"For a long time it had seemed to me that life was about to begin - real life. But there was always some obstacle in the way, something to be gotten through first, some unfinished business, time still to be served, a debt to be paid. Then life would begin. At last it dawned on me that these obstacles were my life." -Alfred D. Souza



Hittade det här citatet på en av mina favoritbloggar.
Det passar väldigt bra in på hur jag har betraktat livet.
Med en längtan efter att det ska börja istället för att inse att alla fighter var en del av livet.

Urrensning - utrensning

Kategori: Allmänt


Idag har jag tagit tag i saker och ting och röjt igenom min garderob.
Jag som har den största "släng-ångesten" i världen blev positivt överraskad då jag har vuxit i mer än vad jag har vuxit ur. Som den viktpendlaren jag har varit har jag även köpt kläder i en väldigt bred skala storlekar. Och nu är jag snart i de minsta byxorna, eller nja, de allra minsta Lee-jeansen kan jag fortfarande in knäppa. You know


these ones.

Och även om jag kom i dem för 2 år sedan (då jag vägde mer än idag) så misstänker jag att det handlar om min snabba viktnedgång och att det mesta har försvunnit från mage och inte från lår (Tack för tipset Frida). Så jag gissar att dom kommer att sitta som smäck om ungefär 4kilo.


Föruom det så sitter alla kläder som jag knappt har fått över mina knän de senaste året sitter löst och faktiskt rätt snyggt.
Jag är väldigt glad över detta och även om det är en hel del kläder som måste slängas bort så känns denna utrensning positiv!

Jag har även rensat min själ genom att rensa mitt resten av mitt rum. Städning är som terapi för mig och nu är mitt hem väldigt välorganiserat och rent.

Here I come to save the day!

Kategori: Allmänt

God morgon och hej!

Idag åker min hyresvärd med familj iväg till Frankrike och jag blir kattvakt i två veckor.
Jag insåg precis att jag inte har en aning om vad katten heter. Så jag döper om henne till Greger, vilket är mitt favoritnamn här i världen.

Just nu sitter jag här med en kopp kaffe och tittar på Lost. Jag har redan bockat av större delen av säsong 2. Åh, jag är alldeles för fast för mitt eget bästa. Men nu är det ju bara 4 säsonger kvar.
Min favorit är Locke, jag har en filosofi om att att ha är Jesus.

Annars så tar jag det hanska lugnt idag, morgonpasset blev avbokat på grund av sömnbrist. Av någon anledning tyckte Chica att vi skulle vakna extra tidigt idag och har smågnällt hela natten.
Usch. Men det gör inte så mycket. Jag plocka om passen lite grann och lägger mitt långintervall pass på Måndag istället för idag och sen bara hoppar fram en dag.



Jag har ältat fram och tillbaka över Exet, men igår kom insikten att det nu får vara nog.
Done, klaar mee, färdig.
Jag har gjort många fel, men inte mot honom utan mot mig. Jag ångrar många saker, men jag ser det som en anledning att växa från mina misstag.

Nästa kille måste känna mig, måste veta vad jag gillar för sort klocka :P

Jag har en teori om att det här är den mest betydelsefulla sommaren på länge.
Inte för att det kanske har hänt så mycket, eller jo det har det ju, men framförallt för att jag har blivit tvungen att titta innåt och hantera saker.
Den resan jag gör nu är nog en av de största i mitt liv. Det är nu jag "växer upp".


Och det här är min themesong, vilket jag totalt idiotförklarade när jag först hörde den.

Garderob

Kategori: Allmänt


Om jag får drömma lite så står denna rätt högt på önskelistan

Garmin Women's FR60 Bundle (Black)



Priserna ligger run 160-180 euro, så det får vänta tills CSN droppar in. Men jag tycker att den ser rätt spexxig ut.



Sen skulle nog inte ett par funktionstights sitta helt fel heller.

Det blir lite en sak i tagen när det kommer till uppdateringar.
Just nu springer jag med alldeles för stora kläder, vilket inte heller kommer att hålla i längden.
Men nu är det en månad när jag får bita ihop lite granna.

En veckoplan full av rolig träning!

Kategori: Allmänt

 

VECKA

Lördag

Yoga



Söndag

Aktivitet Tid Distans
Uppvärmning 14 min 2km
Löpskolning/Löpstyrka 10 min
Lång intervall 6x2.45/2.50 6x500m
Nedvarvning 14 min 2km
Värm upp lugnt med jogg, och lite rörlighet/stretching.
Sedan din vanliga löpskolning som ett led i uppvärmningen och även bra att få in bra teknik i din löpning på intervllerna.
2x15m låg skip.
2x15m hög skip.(höga knälyft)
2x15m Mångsteg (löpande hopp)
2x15m Tågång (gå högt på tå och sparka upp bakåtskicken i ändan). Efter löpskolningen är det dags för intervallträning. För att inte dra på dig någon onödig mjölksyra kör du 2-3 koordinationslopp innan intervallstart.
Sedan kör du antingen på klocka eller en sträcka du vet är runt 500m. Viktigt att du försöker hitta rätt och inte kör första intervallen för fort. Spring dina 500m eller dina knappa 3 minuter(målbild är att försöka hålla runt 5.30-5.40 per km, dvs 2.45-2.50 på dina 500m), och vila sedan 1 minut mellan varje intervall.

 

Insanity Testet (om jag inte gör det på lördagen)


Måndag
Powerwalk, cykling eller annan cardio eller Insanity cardio

 

Tisdag

Aktivitet Tid Distans
Uppvärmning 13-14 min 2km
Koordinationslopp 3x80m
Fartlek 32 min 5km
Nedvarvning 13-14 min 2km
Värm upp med jogg/stretch och några koordinationer.
Spring totalt runt 32 min, vilket bör ge runt 5km (all fart inräknad). Fartlek: som tidigare växelvis snabba sträckor blandat med jogg, kör på känsla, eller lägg upp ett schema och kör på klocka. Förslag att du nu startar med 30 sekunder och kör sedan med lika lång bit lugnt som fort:
3 omgångar av 30sek-60sek-90sek-2min och lägg sedan på 2-3st 15 sekunders efter sista serien så du kommer upp i 32 minuter. (eller 5km) Efter fartleken, ska du varva ner lugnt med lätt jogg och stretcha sedan ut löpmusklerna.

Jillian Michaels


Onsdag

Powerwalk - Vilodag

 

Torsdag

Aktivitet Tid Distans
Lätt distanslöpning 33-34 min 5km
Löpskolning/Löpstyrka 15 min
Koordinationslopp 3x80m
Lugn distanslöpning, där du antingen stannar till under passet eller efter distansen och kör löpskolningen och 3 lätta koordinationslopp med fokus på bra steg.

Yoga eller JM, beroende på hur kroppen känns.



Fredag

Långpass, lugn fart 133-137 min 20km
Stretching

 

Lördag
Vila eller powerwalk

Yoga

 

 

Passen är stulna från http://www.marathon.se/traningsprogram/vecka.cfm?Wee_ID=691&Pro_ID=34&Rac_ID=171&Ph_ID=1

 

 

 

I övrigt (hehe, som att det behövs) så ska jag så ska jag köra övningarna för springare 4 gånger.


1. Utfallssteg – 15 på varje ben

2. Knäböj 15–20 totalt

3. Step up och knälyft – 15 på varje ben

4. Knäböj på ett ben – gör 10 på varje ben

5. Armhävningar – 15–20 totalt
6. Plankan – Håll i 20–30 sekunder till att börja med, öka gradvis till 2 minuter

7. Sidoplankan – Håll i 30–45 sekunder på varje sida

8. Häldopp – gör 10 totalt, mycket, mycket långsamt

9. Crunch – gör 15–20 långsamt

En annan prioritet blir att stretcha varje dag, eller yogan.

God morgon träningsverk!

Kategori: Allmänt

Mina ben är superömma idag, gårdagens 2 mil gjorde sitt och nu känner jag att jag har arbetat. Vilket är väldigt fint!
Nästkommande träningsvecka blir lite tuffare, i alla fall styrke och hastighetsmässigt.
Målet blir att jag ska försöka få in ett par pass "insanity" och ett par med Jillian Michaels som muskelbyggande. I övrigt ska jag fortsätta med min yoga också, det är så skönt nu när jag faktiskt pallar något. Och sen blir det 4-5 springpass också.

The plan, så att säga.



För att mäta min framgång så har jag varit duktig och tagit kort varje Fredag de senaste 8 veckorna.
Jag tycker mig kunna se en skillnad. Jag hoppas att vi kan skippa fettet om ytterligare 8 veckor och en sjukt fin mage!

Jag tycker att min mage är gullig!



Idag är planerana att jag ska försöka lära mig behärska Maya2010. Det är ett dataprogram för 3D modellering. Tydligen så är det vettigt för oss blivande arkitekter att kunna visa våra visioner i ett 3Dperspektiv och det är inte mig emot.


I och med att jag har beslutat mig för att vara världens bästa arkitekt redan nu så ska jag vara sjukt seriös med pluggandet, redan den här sommaren. Jag ska liksom förbereda mig för storhet!





Gårdagen spenderades med världens bästa Lost, jag tror nog att det är den bästa serien på länge.
Hehe, hur sjukt är det att man kan bli så fast?




Jag tänkte att jag ska visa lite bilder på vart jag springer, så att ni fattar hur vackert det är här.


Okej, the google bjöd kanske inte på de bästa bilderna. Någon gång ska jag investera i en kamera.
Eller en mobil som har fungerande batteri.


BMI

Kategori: Allmänt

Beräkna mitt BMI

Min längd:
cm
Min vikt:
kg
Jag är:

Ditt BMI är 25,93

Du är överviktig. Du behöver gå ner 7 kilo för att bli normalviktig.

 

 

Jag vet inte hur mycket det här stämmer. Varför finns det ingen "storbenstomme" ruta.

Jaja, jag får väl gå ner 7kilo.

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag sprang jag 20 kilometer, en genomstnitts hastighet på 7minuter per kilometer. Men den är himla relativ, den första milen tog jag på 1 timme och den andra tog 90 minuter.
Jag kände mig stark den första 1.5 timmen, sen blev jag trött trött trött.
Det blev mycket kohandlande för att överleva alla 20kilometer.
Men jag gjorde det! 20 jävla kilometer, TVÅ mil.
Pew pew.

Till dagens andra händelser kan vi lägga till en viktminskning på 2.1 kilo.
Vilket är en hel del.
Jag ligger på 84.3 idag, mindre än de senaste 8åren. Tydligen var blockeringen som jag kände igår bara påhittad från min sida och jag tog alltså den på hittade gränsen med 1.9 kilo. Jag tog min gräns på 85kg med 0.7kg.
Jag vet inte om jag ens fattar hur bra jag har jobbat.
Allt som allt 13.9 kilo de senaste 3 månaderna.

Dagens regel är, springer man 20kilometer så får man äta vad man vill. Så jag ska ta en promenad till affären och handla choklad. Nom nOm noM!

Insikter.

Kategori: Allmänt

Varje gång jag har en lugn period var jag känner mig trött och låg så tror jag alltid att det är kört och att jag den här gången kommer att gå upp all vikt som jag har gått ner eller att det är kört med träningen.

Det gäller speciellt nu, när jag har dom här 200grammen som jag verkligen verkligen vill ta, något som ären milstolpe, att jag blockerar mig själv. När målet blir tydligt och nära så pressar jag mig själv mer och istället för att jobba på extra så blockerar jag nästan mig själv.

Jag tror inte att det är det faktum att pressen blir för hård, jag tror att det mer handlar om rädslan för vad som kommer efter. Istället för att fokusera på springandet och njuta av hur bra jag har jobbat, blir jag rädd och får panik.

 

Vad kommer att hända när jag har gått ner 20 kilo?

kan jag fortfarande vara jag? Eller måste jag förändras?
Är det mitt jag som gör att jag går upp i vikt? Att jag har givit upp träningen förut
I så fall, kan jag ändra jaget?

 

Nu till min poäng,
Från och med nu ska jag leva med attityden att jag är i nuet. Det är nu jag är jag det är nu jag måste hitta en vardag som passar mig.

Även i framtiden kommer jag att möta perioder där jag har lugna dagar, där jag kanske inte kör 2tuffa pass utan bara 1 eller kanske till och med inget pass. Det måste få vara okej.

Under viktnedgången så tror jag att det är viktigt att jag fokuserar om lite grann. Istället för att det ska vara 50% träning och 50% mat så kanske det kan få vara 40%träning, 40% mat och sen 20% där jag strävar efter balans och välmående i själen.
Det kanske låter lite luddigt men jag har insett att om jag inte tänker om, tänker bort mig själv som tjockis, så kommer jag bara komma tillbaka dit jag var. Jag kan inte spara kläder för "i fall att jag går upp", eller äta på "för att det gör ändå inget" så kommer jag bara falla in i samma gamla mönster. Från och med nu så måste jag leva det liv som jag vill leva i framtiden.

De gamla banorna måste förintas för att ge plats till mina nya.
Banor där jag äter för att må bra, tränar för att jag älskar det och lever för att jag älskar mig själv och livet.

Det här är lättare sagt än gjort, men när jag tänker efter så är det här steget jag aldrig har tagit förut. Jag har alltid fokuserat på skillnaden så mycket, nästan hållit hårt i mitt gamla jag bara för att bevisa för mig att jag har lyckats.
Från och med nu blir det inga mer före/efter kort, (förutom det sista på min 20), jag får inte spara på kläder som är förstora och jag måste njuta av den person jag är idag.
Det är slut på att leva i det förflutna.



hundar lever i nuet, i like it!

Oh my lord!

Kategori: Allmänt

Jag har precis avslutat mitt första avsnitt av LOST. Ever liksom.
Uhm, hur kunde jag missa det här?
Jag kommer ihåg att jag såg de första 10 minuterna på serien när den hade premiär i Sverige.
Men Jesus... det var ju massa år sen och ja, jag vetinte vad jag ska säga.
I just got Loooooooooooooooooost!

Min stil vs. mina ex's uppfattning av min stil

Kategori: Allmänt

Jag har städat mitt smyckesskrin och hittade mina två klockor. Två klockor i silver, en fick jag av Jimmy och en fick jag av Jaapis. Båda var julklappar men med två år i mellan.



Här är dom, två fina klockor.

Vad som slår mig är, vad fick exen att tro att det här var min stil? Är jag den typiska "silver, diskreta och enkela"-klocktypen? Jag uppskattade givetvis klockorna när de gavs till mig och jag tycker att dom fina.
Men när jag tänker efter på klockor som Jag har haft planer att köpa till mig själv så kommer följande upp som nummer ett:

Från Swatch

Denna var verkligen min drömklocka i säkert ett år, jag gick till och med så långt att jag bad affären ta in den. Men den köptes aldrig, åh vad jag ångrar det nu!

Hur kommer det sig att mina ex inte har haft någon koll på vem jag egentligen är?
Inte bara med klockar, utan även när det kommer till musiksmak, klädstil och intressen.
Är det mig det är fel på? Så fort jag hamnar i ett förhållande så börjar jag försöka forma om mig själv till någon som jag borde vara. Jag blir lugnare, slutar planerar och helt enkelt tappar mig själv. Som jag har upplevt när jag tittar på gamla kort, jag blir helt enkelt grå!

Dock så går det himla fort efter att jag blir singel tills jag kommer in i mina "äkta" rutiner igen. Jag kan äntligen andas ut och känna mig som mig själv. Jag har känslan av att det är en smart ide för mig att verkligen vara vän med någon kille jag är intresserad av under en längre period innan jag går in i ett förhållande. Så att jag verkligen fattar att han gillar mig för den jag är och inte för den jag tror att han vill att jag ska vara.


Jag kan skylla på vad jag vill, men jag tror att det viktigaste är att jag är glad i att vara mig själv och det är inget som bekräftelse från en kille kan ge.

Hupp hupp, nu ska jag städa vidare.



Kompressionsstrumpor, om fötterna själv får välja

Kategori: Allmänt

Vissa dagar funkar det, andra dagar funkar det inte... Idag funkade inget.
Skulle springa 5 kilometer i lugnt tempo. Efter 2 kilometer inser jag att jag glömde att jag skulle springa lugnt och hade en alldeles för hög hastighet. Suck. I mitt huvud blir jag helt stressad och tänker att mina ben inte kommer att palla morgondagens långpass. Så jag saktar ner. I och med nedsaktningen tappar jag allt löpsug och bara känner mig på dåligt humor.
Jag tar vägen in till sjön, slänger hunden i vattnet och sen springer jag hem. Chica fick följa med, alltså jag lämnade henne in i sjön.



Annars så måste jag säga att jag gillar mina nya funktionsstrumpor väldigt mycket.
Man kanske ska investera i ett par springbyxor efter samma koncept sen när csn droppar in?

jag springer med knästrumpor och byxor i knälängd. Sexy!

Dagensoutfit, hund

Kategori: Allmänt

Dagens outfit, runningstyle!

Kategori: Allmänt


Idag tog jag mig äntligen för att investera i ett vätskebält, det är nästan ett måste till mina långpass.
15euro, för 4 små flaskor. Ja, vad ska man säga?  Jag tycker att det var ett vettigt pris och känner att jag kan hoppa över maten.

Den uppmärksamma läsaren ser också att något annat är uppdaterat. Hehe.
Känner mig väldigt nöjd med mina interna skämt.

Hur som helst, jag ska inte alls ut och springa idag, utan ville bara prova mina outfit för skojskull.

Tatueringsplaner

Kategori: Allmänt

Jag har haft planer på att tatuera mig sen jag var 15, jag har tänkt och tänkt.
Motivet har i och för sig alltid vara det samma, men storleken har ju förändrats.
Från att göra en tatuering som skulle täcka störe delen av rygg. rumpa och lår har jag jag gått över till insikten att 15*7 cm över revbenen nog räcker.
Mitt motiv har ju alltid varit Phoenixfågeln. Ibland känner jag att jag har återskapat mig själv så många gånger.

Hur som helst, det är bestämt att tatueringen kommer att sitta på plats innan året är slut och efter att vikten är nergådd.



Det här är en skiss jag gjorde idag, jag kommer att rita min tatuering själv, eftersom att den ska sitta på mig resten av livet så känner jag att det bara är rätt att det är mina egna penndrag som är inbrända.

Första första skissen som sagt, jag återkommer med slutresultatet.

Nya tag, ny dag

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag var trött idag, måste vara efter mina enorma förluster blod igår. Ja, jag skar ju upp mitt finger, ca 7mm långt och 0.5mm djupt. Säkert en msk värdefult marathon blod har gått FÖRLORAT!
Jag tog igen dennna förlust genom att sova till klockan 8. Skönt!

Idag ska jag ha en sån här härligt produktiv dag där jag börjar förbereda mig på strider i framtiden.
Jag har insett att min värsta fiende i livet är pengar och därför ska jag se till att bli jätterik i framtiden.
Tycker mig ha kommit på en riktigt bra lösning där. Har man mycket pengar så kan man väl inte ha några ekonomiska problem?


Jag har tittat på kort, iknow.. i did it yesterday too....... Men jag måste bara säga att jag kan se skillnad i hur jag har mått när jag jämnför.
Titta här





Felicia 2008, inte så glad


Våren sommaren 2008, desto gladare, Någon som kan se skillanden?

Våren 2009, hmmm... Vad är skillanden?


Jag kan inte fatta hur det har hänt, men när jag ser på bilderna från Holland känns det som att det var varit så jävla grått! Jag älskar skolan och den är verkligen en skön färgklick i mitt liv. Men annars så känns det som att jag har blivit grå. Är det för att jag är gammal?

Gammal?                                                      Ung?
samma munkis i alla fall...

Fan, det är bara 1 år mellan de här korten men jag känner mig som en helt annan människa.
Betyder det här att jag har åldrats eller att jag bara har varit i en svacka?







Här är en relativt ny bild av mig.

Gud, jag vill verkligen åldras med värdighet! Inget bli tråkig och grå.

Är det kanske så att det är mitt ansvar att få in färg i mitt eget liv?
Kan jag inte längre skylla på omständigheterna?

från och med nu lovar jag mig själv att jag ska göra mitt bästa för att vara den bästa jag som jag kan vara. Jag ska ta viktökning som ett varningstecken och vara realistisk.

Hehe, go egoposts. Men det här är ett av mina favoritforum för analys!

okej okej okej, en sista

Kategori: Allmänt

Wow, hur kunde jag någonsin bli tjockis igen efter att ha varit såhär het?


här är en bild av mig sommaren 2008, Jaapis hade gjort slut med mig första gången, vi hade blivit ihop igen och sen var jag ensam kvar i Gävle, Sätra, Sverige. Och jag var sjukt lycklig köttätare (en hamburgare äts på bilden) under den här sommaren. Jag försöker tänka efter vad det är jag saknar när jag ser den här bilden men kan inte komma på något speciellt, kanske tryggheten av Sverige eller kanske var det mängden kött som åts? Tåls att funderas på.


Jag tänker att jag måste ha varit pucko för att ha gått upp 15 kilo efter att ha jobbat så jävla hårt att gå ner 20 precis några månader innan.

Förresten så tror jag att det där är en riktigt smikrande hårfärg på mig. Bättre än mitt solblekta röd-bruna tjafs jag har nu.

Och jag inser även att jag borde se till att hålla mina ögonbryn i shack. Chack?
Bra då är det bestämt! Tur att jag är på rätt vikt igen, så att jag bara behöver satsa på ögonbrynen och hårfärgen!

Vecka av händelser!

Kategori: Allmänt

Jag har suttit och gått igenom alla gamla kort (igen) och det är så himla kul att se hur jävla snygg jag är när jag är smal. Hehe, ego!

2008

Och vad vill jag säga med det här inlägget?
Jo, om 200gram så tar jag den vikten jag har vägt som minst.  Och även kommer jag att springa den längsta sträcka som jag någonsin har sprungit, nämligen 20kilometer.
Wow, det tycker jag att vi firar med lite härliga kort, en blast from the past.. Så att säga!

2007

tjockis jag, 104 kilo. Pew....


Jag och min första jogging parter. Hehe, utbytt mot en snabbarare modell....

Men det betyder ju inte att hon var världens bästa tjej. Här på gamla jobbet, gosandes med äldre damer.


Hehehehehe, en av tusen på mig och fumpan.

Och sist men inte minst, den här klassikern på Fanny och min gamla fisk Greger.



Hur som haver. Den här veckan spränger vi gränser!
I viktminskning, längd, glädje, kärlek och i livet.

Arg

Kategori: Allmänt

Åh, jag är arg. Arg på min skola. Dom är sega med våra betyg och håller på att tjafsa.
Det kan väl aldrig vara rätt att behöva vänta 1 månad för att få tillbaka betyg?
Sen använder dom sig av OSIRIS vilket i och för sig är ett rätt välgjort program, men det skulle ju underlätta om dom uppdaterade oftare!!
Jag behöver ju mina slutbetyg nu så att jag kanske skicka in dom till CSN. Suck.

Sen är jag också arg för att jag skar mitt finger, hur dum får jag vara?! Jag har inte tid att förlora blod eller ha ont. Fan!
Även är jag trött på att jag inte kan ha några kläder, jag känner mig som en jävla luffare!
Allt är för stort och sitter helt fel.
Suck.

Mest arg är jag på mig själv för att jag missade en av de lättaste tentorna. Fan. Energi sumpad.
Jag har tröstätit... en portion havregrynsgröt, kaffe och äpple.
Fan till och med tröstätningen är astråkig nuför tiden.
grrrr.......

Förresten så får jag inte min skatteåterbäring förän i December. Är inte det totalt pucko också?
Hehe, angry?

Just nu vill jag att allt ska funka, men jag är tacksam över att allt går fel nu när jag har tid att fixa det.

Det bästa just nu är att jag får så himla fint besök om två veckor. Åh, jag längtar efter världens bästa!
Okej, nu är jag glad igen!

När till och med de dåliga passen blir bra

Kategori: Allmänt

Jag är på en helt ny nivå när det kommer till spriningen.
Det hela började med att jag vaknade 6 med trötta trötta ben (kan det ha med gårdagens pass att göra?) och bara kände mig allmänt orkeslös. Jag var dock rätt peppad på intervaller och min nya spellista.
Så jag plockade med mig hunden och begav mig ut,
de första 2 kilometerna var lugna och kändes väldigt trötta.. Till saken hör att jag har några regler då det kommer till springandet, eller snarare, jag har tre moment där jag kan ge upp.
Jag kan först och främst välja att ge upp på en gång, snabbt så att jag inte bli svettig och slipper duscha.
Eller så måste jag springa i 25 minuter, för jag vet att det för det mesta känns bättre efter 22 minuter.
Klarar jag de första två nivåerna så måste jag springa 40 minuter, för efter det har Karolin sagt att förbränningen är igång för resten av dagen. Eller något sånt.

Idag så kämpade jag mig förbi varje tidsnivå. Körde längre intervaller, 1-1, 2-2, 3-1, 4-2, 4,2 osv.
Jag överlevde. Allt som allt blev det 45 minuters vettigt pass. Även om jag inte vad jättesnabb på intervallerna så puschade jag mig själv hela tiden.

Bra bra.

Idag ska jag göra fitnesstest för insanity, hehe. Verkar helt galet.


Pepp och mys

Kategori: Allmänt

Åh, den här kvällen var en så mysig kväll. Jag älskar sommarkvällar med god mat, långa promenader och plansmidande.
Det bästa är att jag redan nu är dödstrött och bara längtar efter sängen.
Imorgonbitti blir det upp tidigt igen för att köra mitt favoritpass, intervaller, innan det blir för varmt.
Det blir allt som allt 8 kilometer med långintervaller.
http://www.mapmyrun.com/route/nl/delft/528127956572711002
åh, här kan ni titta och avundas min fina miljö... Eller ja, om man kollar satelit och sen har lite fantasi kan man ju tänka sig hur bra det kommer bli!


Jag har börjat fundera på en ny telefon också, min nuvarande har ingen batteritid utan får ligga på laddaren hela tiden. Jag misstänker att det kanske inte är det bästa för en telefon.
Hur som helst så skulle jag vilja ha någon där jag har en bra kamera, bra musikspelare och gärna en snygg design. Har varit sugen på en blackberry ett tag, men jag vet inte. Jag gillar iPhone4s design, men det känns som att det är lite väl ambitiöst drömmande.

Nu ska jag lägga mig och läsa, den här sommaren har jag gått igenom min lilla samling böcker som jag tog med mig till Holland, jag tror att jag ska passa på att läsa 1984 igen.

Den här hösten <3

Kategori: Allmänt

Åh, jag längtar så efter att det blir höst.
Jag vet, jag vet, det är skönt när det är varmt och härligt nu.
Men jag längtar efter att få investera i en ny garderob med massa härliga snygga kläder.
Jag sitter och drömmer om alla snygga stjärnors välklädda rumpor.

Det bästa är att jag har Karolin som Personal shopper. Jag litar verkligen på hennes smak och känner att hon har den stilkänslan som jag saknar.
Jag är helt lost när det kommer till vad som sitter bra och hur man ska bära vad.

Alla ni som har varit smala i hela era liv kan inte fatta hur underbart det här känns. Jag har liksom aldrig känt mig riktigt stolt över mig själv och min kropp.
Nu bara pyr det i hela mig av framtidstro!
I alla fall när det kommer till en förbättrad stilkänsla!

Och nu ska jag iväg och fixa middag med en kompis.
Hoppas att ni har det bra i sommaren!

Insanity

Kategori: Allmänt

Jag älskar min Tracy Anderson och Jillian Michaels Workout, men jag kan känna att jag gärna ser lite mer variation i styrke+cardio träningen.
Nu har jag hittat det här, det verkar helt galet tufft och jag är osäker om jag ens överlever ett pass.
Men vad gör man inte för välmående? :P

Utvärdering kommer!


La la la life is wonderful

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att jag skulle ta och fixa till bloggen, men det slutade med att jag råkade radera något verkade viktigt och allt såg helt plötsligt helt fel ut!
Hur som helst, tur att blogg.se har en fallback plan!
Så nu får det se ut såhär tills att jag orkar fixa den på nytt.

Imorse tog jag 7kilometer på 42 minuter, vilket är att ganska raskt tempo. Eller ja, egentligen inte, men för mig så är det helt klart en stark förbättrning från min gamla tid som var 1timme.
Jag har otroligt fina spår här, dom får spåren i Gävle att se töntiga och dåliga ut. Ja, förutom att det är ingen uppmätt sträcka... Men för det använder jag mig av http://www.mapmyrun.com som funkar superbra.




Idag har jag en sån skönt dag, inget direkt planerat förutom lite yoga och lite böcker att läsa i. Bara mys med bra musik. Just nu är det Jason Mraz som går varm här i spotify. Mmm, jag älskar verkligen hans "life is wonderful"! Det är verkligen vad som ger mig kraft just nu, vetskapen om hur underbart livet är.

För övrigt så tror jag att jag ska kasta iväg ett sms till min kompis O och höra om han vill springa med mig någon dag, jag har en känsla av att han är sjukt snabb och snabb är ju precis vad jag vill bli!




Det här är vad som har hänt fram tills nu!

Kategori: Allmänt

Sätt att göra livet bättre!

Kategori: Allmänt

Powerwalk idag var det en sån dag då det vore helt ologiskt att springa. Jag hade ett långpass i förrgår och imorgon går jag in i en helt galen vecka av ökningar när det kommer till sprningen. Så idag blev det powerwalk. Och det finns stora skillnader när det kommer till powerwalk och powerwalk. Som tur är hade jag mästaren Karolin som instruktör till min första powerwalk-pass för ungeför 2 månader sen.
Förutom det så hittade jag otroligt bra instruktionsvideos på youtube. Powerwalk är faktiskt väldigt bra för knän och ett bra sätt att få pulsen högre. Jag gick i en timme idag och känner mig lyckligare.

Skriva för tillfället är det många tankar som åker runt i mitt huvud, istället för att bara tänka på dom så skriver jag här, i dagboken, till alla stackars kompisar, i mail till mormor. You name it, I skrev där. Detta har gett mig så många insikter att jag nästan kan ta ett steg tillbaka och låta dem forma sig själv.

Chica jag vet, jag har klagat på henne, sagt att hon är pucko, sagt att hon bara är jobbig, att jag hatar henne lika mycket som jag gillar henne. Så är det inte längre... Cesar Millan säger att man får den hunden man förtjänar och som man behöver. Med henne är det verkligen sant. Jag måste vara 100% balanserad om jag ska kunna hjälpa henne, jag måste säga samma sak 1000 gånger och jag måste vara lugn. För någon som har varit en känslomässig bergochdalbana har det många gånger varit när att mitt tålamod har brustit. Det har brustit några gånger, jag har blivit galen på henne, när hon jagar katter, skäller på barn, morrar, härjar. Men hon lever i nuet och det måste jag också. Jag måste hantera varje situation utifrån lugn och balans. Det är otroligt att se skillnaden på den här tjejen, hon är lugn som en filbunke 95% av tiden nu, tillskillnad från de 5% av lugn hon hade i sig när hon kom. Jag är glad att jag kunde hjälpa henne.

Spotify wow, jag är helt fast. Jag som har dissat detta program så hårt och så länge är helt kär. Jag lyssnar på all musik som jag någonsin har älskat och bara njuter! Det tar mig bakåt, lyfter mig upp, gör mig glad. Igår kväll spenderade jag en timme på att lyssna på cheesy love songs. Haha, det gör mig glad.

Vänner det faktum att folk fortfarande orkar skriva till mig och fråga hur jag mår gör mig glad. Jag har ältat och ältat, är ni inte trötta på mig än? Ni gör mig starkare!

Yoga äntligen har jag hittat tillbaka till yogan. Jag är starkare än jag någonsin har varit förut och jag älskar det!


moving on, moving up?

Kategori: Allmänt



Pfff, Igår låg vi såhär jag och Chicisen. En hel dag i  sängen. Tittade på tombraider 1 och 2,  lyssnade på musik, tyckte synd om oss själv. Det är min bestämda åsikt att brustna hjärtan får ta dagar ibland då vi inte gör något alls. Hela dagen gick åt tänkande och ältande.
Så idag plockar vi upp bitarna, tittar på dom och reser oss upp.
Nu har jag perspektiv. Det är jäkligt skönt.

Åh, jag längtar efter skolan i höst. Jag längtar efter att göra bra ifrån mig, efter att få ut all min energi.
Jag längtar också efter Amsterdam Marathon, efter att Frida kommer hit, efter att Viv kommer hem från Grekland. Det finns så mycket fint i framtiden.
Just nu kan jag inte annat än att njuta av nuet, jag fokuserar på vad jag har och förbereder mig inför framtiden.

Det blir många halvdeppiga inlägg just nu. Men det här var en stor grej. Inte det att vi gjorde slut, utan det att jag inte insåg hur det var tidigare. Hur fel ute jag har varit... Jag som trodde att jag var mig själv har lurat mig själv till att tro att jag behövde ändras. Tänkt att -jag- inte har varit bra nog. Har tappat mig själv, innan jag ens visste vem jag var.

jaja.

moving on, moving up?

Jag skriver, så att jag slipper tänka

Kategori: Allmänt

Igår fick jag reda på att J har en ny tjej. Inte alls oväntat i och för sig.
Det enda som slår mig gång på gång är att jag är förvånad över att jag har varit i förnekelse så länge.
Wow, killen är ego. Jag har sagt kanske 10 gånger att jag vill inte ha kontakt för jag vill inte bli sårad mer och att JAG hör av mig när jag är redo.
Vad gör han? Skriver och skriver. Suck. Berättar om sitt liv. Jag är glad om han är glad.
Men mest glad är jag för att jag är klar med vårt förhållande nu.
Jag är inte så intresserad av att hitta något nytt, jag är mest intresserad av att gå vidare och bli stark.

Men seriöst, varför gör det så ont?
Jag har pratar massa massa med F och vis som hon är säger hon att pojkarna som inte bekräftar oss är pojkarna man kännar att man har något att bevisa sig själv för. Det är så det känns. Det har varit 2.5 år. Tidvis bra, men i helhet känns det som att jag är imponerad av min egen idioti.
Jag kan inte säga att allt är hans fel, det är bara jag som kan göra mig själv till ett offer, men jag blir ledsen när jag tänker tillbaka.
Jag satt och pratade med min vän Daniel igår, rabblade upp allt det jag letar efter hos en partner.
Att dom är fina människor, smarta, roligt, tycker att jag är rolig, förstår mig, kan prata med mig, sportig, har gemensamma intressen och framför allt är intresserad av mig.
J har kanske 2  av de här kraven.
Hur kan det komma sig att jag stannade så länge?

När han kommer och skriver som han gjorde igår kommer all smärta tillbaka, hela natten var jag vaken och tänkte. Jag kom fram till 3 saker.
1. Han är inte någon som jag vill vara i ett förhållande med
2. Jag måste lära mig att ge mig själv bekräftelse
3. Han är sjukt ego, ja det gör ont att han inte bryr sig om mig.
4. Ja det gör ont att han har gått vidare, men det betyder inte att han har vunnit något. Det är ingen jäkla tävling. Jag har växt, jag fortsätter att växa som person. Jag måste få ut honom ur mitt huvud.


Så jag har raderat alla kärleksfulla mail, blockat honom på msn och skype, tagit bort hans nummer.
Jag måste se till att jag får sörja i lugn och ro. Och sen ställa mig upp och gå därifrån.
Jag tror att jag går ifrån sorgen nu. Jag hoppas att jag har lärt mig något.

God morgon Torsdag!

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu är jag i farten igen!
Igår hände något helt magiskt, jag (och Frida) anmälde mig till Amsterdam Marathon som går av stapeln den 17e Oktober

Allt som allt ska 42 kilometer avverkas och förhoppningsvis på en tid under 4 timmar.
Det vore ju galet skönt!

Det enda som känns lite knas är att jag tar vilodag idag, kraften och lyckan över att vara anmäld borde ta mig flera mil... Men istället blev det en kort promenad med hunden och nu sitter jag här.
Anledningen till det är dock de 8 kilometerrna som jag avverkade igår + det 1 timme långa styrke-cardiopass.
Mina hyresvärdar tror att jag är pucko för att jag tränar så mycket, men jag jämnför det med terapi. Jag tror att dom förstår vad jag menar.
Det är ju så förbannat skönt!


En sak som jag har insett är det faktum att jag äntligen börjar hitta mig själv. Jag kan förbanna min gamla livsstil hur mycket jag vill och jag kan känna att det är dumt hur jag har spenderat de senaste åren.
Men egentligen så ska jag bara vara tacksam, för allt det har lett mig till vart jag är idag.
Jag vet inte egentligen så mycket om hur jag vill leva och vem jag är, men vad jag vet är att jag vill springa, cykla, simma, träna njuta. Det plus att jag vill bli Arkitekt och är beredd att ge allt för att bli världens bästa.
Det kan låta som lite och det kan låta som mycket, men just nu är det allt jag vet.

Hej, mitt namn är Felicia och jag är beroende!

Kategori: Allmänt


Vi börjar här, skohyllan som har blivit hem för springskor. Det planeras inköp av fler!

Nu är det såhär, för ungefär 2 månader sedan så pratade jag och min Frida lite om hur det skulle vara att faktiskt ta och springa Amsterdam Marathon. Sakta men säkert växte längtan hos mig att faktiskt fixa det här.

Lets fastforward till idag, Jag är beroende av att springa. Jag försöker pressa upp distansen (15k nästa) och pressa ner vikten, 11kilo på 8 veckor.
Så ser det ut idag.
Jag börjar bli riktigt snabb, eller ja, snabbare och som sällskap har jag fröken Chica-banana.
En perfekt träningskompis som aldrig bangar för 30kilometer på en dag (hälften med cykel för att trötta ut henne). Fröken som egentligen bara skulle stanna i 6 veckor verkar stanna här ett tag till.
Jag klagar inte, förutom på hur korkad hon är, men vi har det bra.
Jag har gått ifrån att springa för att jag vill gå ner i vikt till att faktiskt kunna njuta av att ta en 6kilometers runda som avslappning. Jag älskar det.
I hemlighet har planer också börjar smidas om Triathlon. Du vet, simming, cykling och sen löpning allt på en dag, efter varandra.
Men det får bli nästa sommar, en sak i taget. Den 17 oktober blir det i alla fall Amsterdam Marathon!

Annars så har jag bott in mig rätt bra


Här kommer lite bilder på lägenheten




Dagarna spenderas med solande, yoga, joggning, planerande av framtiden och lite ströplugg.
Sommaren som såg ut att bli så ensam och sorglig är i dagsläget rätt schysst.
Jag tror verkligen att jag behövde landa för att hitta mig själv och tänka ut vad jag vill.

Jag saknar så klart Jaapis, men mest för att vi var såpass bra polers. Jag har gjort det klart för honom att jag gärna är vänner, sen när jag är helt över honom. Usch, jag vill verkligen inte bli sårad mer.
Och det enda som kan såra mig är hur jag väljer att uppfatta saker, så jag väntar tills dess att jag är redo att uppfatta saker på ett sätt som passar bra.


Nu är det dags för lite yoga.


Update

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag tog tag i mig själv och uppdaterade här.
En månad, wow mycket har hänt den här månaden.

-Jag har gått ner 10 kilo


-Jag har fått ordning på träningen inför AmsterdamMarathon.

-Jag har gjort klart det första året i skolan. Bra betyg.

-Jag är fast med Paulas hund Chica. (hon skulle bara vara här i 6 veckor, men sen gjorde Paula och pojkvän slut, så Paula stannar i Sverige). Men det är inte bara negativ, jag har någon att springa med.

-Jag har fått 2 bra kompisar här i Delft, plus att jag har hittat massa vänner som kommer bli bra senare.

Viv                                     och               Simone

-Jag var på världens bästa konsert, med MUSE och Editors, tillsammans med min vän Viv.




Annars så lever jag livet. Några veckor här i Delft, sen till Sverige en sväng och sen är skolan igång igen.