Felicia

Jaapis födelsedag

Kategori: Allmänt

Hej och godmorgon!

Idag är det Jaapis födelsedag. 21 år blir han, jag kommer ihåg när jag fyllde 21... för mig var det en stor grej. Jag känner mig gammal jämnfört med barnet härhemma. Hehe. Idag är det alltså fest också, hela hans jävla familj kommer. Det är väl inte så mycket egentligen men tolv personen heladagen.
Jag skulle verkligen verkligen behövt plugga, löftet var egentligen att dom skulle komma fyra så att jag kunde plugga tills dess. Men nej... det verkar som att det är roligare att ha kalas än att låta mig plugga. 12 kommer dom. Kul.
Men jag gråter inte för spilld glass, jag tycker att det blir trevligt med kalas. Synd bara om jag missar att få plugga ordentligt.
Blä.
Jag är så galet stressad över mitt slutprov. Har hunnit gå igenom hälften av texterna, den lätta halvan. Det är banne mig inte nog. Men vad kan man göra? Jag får hoppas att det är saker som jag faktiskt kan som dyker upp på provet.

Annars är allt sådär bra, jag är fortfarande sjuk. Det känns piss. Och jag saknar att träna. Det känns också piss.
Jag kommer ihåg hur duktigt jag var den här tiden förra året. det var undefär nu som jag köpte mitt första jymkort.

Jag var och bowlade med mina kurskamrater i fredags. Det var mysigt. Fast jag hatar att bowla, det är verkligen inte en sport för mig.

Nu ska jag försöka få några timmar med plugg innan jag måste leka "flickvän som har tid med sånt här tjafs"

Woensdag betyder onsdag

Kategori: Allmänt

Hej kompisar,

Hur är det?

Med mig är det bra, jag har just blivit frisk från en jäkla jobbig fökylning som varade sedan söndags tills idag.
Men nu mår jag sådär efter sjukdoms-tid bra, vet ni vad jag menar? När man är lite sådär halvt utmattad men mår bra för att man inte är sjuk mer. Eller så blir kanske kroppen renare av att få vara lite sjuk.

I helgen hade vi i alla fall en del roligt för oss. På Fredagkväll kom Daniel över och vi käkade tacos. Gott! och senare på kvällen gick vi på bio. Såg Defiance, den var helt okej men rätt känslolös. Om man nu kan säga så om en film som handlar om andra världskriget, det känns ju lite givet att det ska vara sorgligt och hemskt.
Hur som helst så var jag lite förvånad över att se en Bond (Daniel Craig) i filmen, trodde att dom skrev på kontrakt när dom gjorde bond filmerna som sa att dom inte fick göra annat. Tydligen inte.

I lördags åkte vi till vackra Haarlem, spatserade runt i staden i någon timme. drack kaffe och hade de mysigt. Efter det tog vi tåget mot Zandvoort aan zee, hoppade av på första hållplatsen efter Haarlen och tog en lång promenad runt om i en stor skog som finns det. Det var härligt. Det enda problemet var att jag använde mig att mina skinnstövlar som jag mer eller mindre in använt sedan jag flyttade hit. Jag hade fyra stora blåsor på tårna (var av två slets av när jag gick) Aj aj aj...
Men jag håll andan uppe och uppskattade allt trotts blödande fötter!
Jag har några rätt fina kort därifrån, men dom är i Jaapis telefon. Laddar upp dom ikväll så att ni får se hur fint det är. Och det var varmt också! Typ t-shirt varmt. Efter skogen åkte vi i alla fall till Havet och spatserade runt. Det är faktiskt möjligt att gå från Zandvoort till typ Den helder längst hela stranden. Vi sa att vi skulle prova det någon gång.
Det lär kanske ta 4-5 timmar, men är det varmt kan man ju köra barfota med lite schysst matsäck med sig.

Dagen slutade med att vi åkte tillbaka till Haarlem för att käka, men först införskaffade jag mig ett par nya converse så att jag över huvudtagen kunde gå. Jag var så glad över att få byta skor att jag gjorde det alldeles framför kassan och struntade i kön bakom mig.
Vi käkade mat på ett ställe med grillat, betalade 20 euro styck för skitmat. Jag betalade 2 euro extra för grönsaker och fick en dl, ni vet sådana grönsaker som man köper fryst och sen kokar upp med typ ärtor majs och paprika - sånna var det. Haha, men vad ska man göra? Är man hungrig så är man hungrig.


Annars så händer det en del annat också.
Skolan går bra, missade igår men det känns okej. Gjorde ruskigt bra ifrån mig i måndags när det kommer till prov. Har bestämt att jag gör nästa kurs hemifrån, på så sätt spar jag in 800 euro och några timmars restid i veckan.

Fick skatteinfo igår och det kändes kul, får lite pengar tillbaka.

Jag har sjukt stor problem att komma på något till Jaapis födelsedag. Vad ger man till killen som har allt och inte uppskattar saker som han egentligen inte ville ha? Jag tänker en resa till London? och hoppas att han inte använder google translator för att läsa bloggen. Några tips på hur man fixar det till ett vettigt pris?

Min gamla arbetsgivare hörde av sig i måndag och informerade om att jag har jobb i sverige i sommar om jag vill. Frågan är om jag vill? En måndag med massa nätter i Augusti, låter det lockande? Jag vet inte.. semseter hade också varit kul.

Sådär, nu vet ni ju vad som händer.


Bedankt en dag!

2009.03.17

Kategori: Allmänt

Jag har gjort något riktigt smart, jag har köpt min första bok på nederländska, den heter "de jongen in de gestreepte pyjama"
Den går även på bio nu, har jag för mig och heter på svenska "pojken in randig pyjamas"
Ni kan ju se en bild på mitt bra köp här nedan. Annars så råkade jag också shoppa nya vogue. Har varit lite sugen på den ett tag, så nu blev det dags


Ikväll ska jag börja läsa, är det inte helt otroligt att jag kan läsa en bok på nederländska såhär fort?
Jag vet att den är rätt enkelt skriven, men ändå. Jag är glad

Maandag

Kategori: Allmänt

Hej,

det är vår på riktigt på riktigt här. Massa blommor och fint. Jag är så nöjd, idag när jag gick hem från tåget så hade jag till och med jackan öppen. Mysigt.



Har varit i skolan idag, det går bra. Jag känner mig ganska säker på det jag kan och känner att jag kan uttrycka mig något sådär bra faktiskt. Önskar att vi kunde prata mer holländska hemma, men det tar så mycket extra tid och energi.
Jag försöker men antar att det är bäst att det kommer när det får komma naturligt.

Igår gjorde jag något så härligt som att springa, en halvtimme sa jag åt mig själv att det skulle ta. Och en halvtimme tog det. Jag tycker att det var bra gjort, nu letar jag lite efter ett lopp att springa i sommar. Jag tränar ju extra bra om jag har ett mål.
För tillfället är jag förresten tjock som en liten köttbulle, eller njae. Men det går upp istället för ner. Jag skyller på fries och majjo. Så nu blir det lite ändring i matvanor, så länge jag anstränger mig är det ju så lätt.

Oh, nu kommer de roligaste nyheterna! Vi ska leta efter ett nytt hem, inte precis nu på en gång, men till sommaren eller hösten. Och det nya hemmet kommer inte att ligga var som helst utan i den underbart vackra staden Haarlem,
här kommer lite info: nära vattnet, nära ikea, nära skolan, när parker och fin natur, massa fina sekelskifts hus, massa massa resturanger och affärer, nära (tio minuter) till amesterdam. Jag säger bara, wohow!
Det ska bli så roligt att leta efter ett nytt hem, jag älskar vår lägenhet som vi har nu. Men jesus!! Haarlem.
om ni googlar bilder så förstår ni varför jag är så exalterad!


Jaja, nu ska jag forsätta plugga.

2009.03.14

Kategori: Allmänt

Jag sitter här och pluggar, ikväll går det jättesegt. Jag fattar inget och det känns mest bara som att det är så mycket.
Har som vanligt ett prov på måndag, plus 150 nya ord som jag ska ha koll på. Det är tugnt men jävligt roligt.
Jag kan bara fantisera om hur det kommer att vara att plugga något som jag faktiskt tycker är roligt. Det har liksom inte hänt förän.. ja aldrigt egentligen. Nu är det ju mest roligt för att jag har ett såpass tydligt mål.

Idag har varit en rätt aktiv dag annars, vi har träffat Jaapis mamma och hennes föräldrar. Kul, fast att ingen kunde engelska. Fast hans morfar var rusktigt söt när han försökte sig på ett hello och meningen "yes and no but no more" eller något liknade. Han tyckte nog själv att han var lika festlig som jag tyckte. Det känns ju lite obekvämt att bli uppvisad och speciellt när jag får en varning som "hon gillar att pussa på munnen istället för kinderna" om mormordern. Haha, jag hälsade med handen istället. Jag vill inte pussas med henne!


Vi passade också på att veckohandla och jag städade lite här hemma. Till middag gjorde jag sushi, gisses vad där är gott. Jag älskar när wasabin rensar näsan. Medans jag åt tänkte jag tillbaka till i höstas när Fanny var hos mig och vi gjorde sushi. Det var mysigt. Jag önskar lite grann att man kunde mixa allt så att jag inte behövde vara utan de som är bra i Sverige.


Imorgon ska vi åka till en "skog" i Holland. Det betyder typ 100 människor som går samma promenadsträcka på en area på några kilometer. Men det är fint. Våren är fin! jag ska försökta ta lite bilder imorgon.

Förresten, igår var vi iväg till Amsterdam, käkade lite mat och gick på bio. Jättemysigt. Vi såg filmen "new in town" och den var helt okej. Jag gillar det här med att ha ett lite aktivt liv. Det funkar bra.

Nu ska jag fortsätta plugga och sen ska jag sova så tidigt som möjligt.


Hoppas att ni har en fin helg

Hey you guys!

Kategori: Allmänt

Här i landet med tulpaner är det bra!
Jag sitter och ska precis borja plugga, men tänkte att det var lika bra att skicka in en liten text här.

I helgen var vi till ikea, handlade de sista sakerna till lägenheten.

Jaapis lunch på IKEA, varför får inte sverige svenska flaggor i maten?


Den ser riktigt bra ut nu! Efter IKEA åkte vi till warmenhuizen var Jaapis Pappis bor (Pappan och frun var med på IKEA)
för att promenera med Gaby och pussas med Bliksem

Jaapis spenderade hela gårdagskvällen med att städa och dona. Jag är bortskämd när jag slipper sånt och det är riktigt bekvämt att leva med någon som tar intiativ.

Appro på intiativ så har mannen i huset uttryckt en oro över att jag inte skulle kunna cykla det 14 kilometerna till hans mamma fort nog, när vi ska dit i helgen. Så nu har han fått för sig att jag ska träna på att cykla. Pust, förstår han inte att jag var cykekproffs när jag hade hästarna i mårdäng? Fast det var i och för sig 7 år sen. Haha, jaja jag ska väl vara lite tillmötesgående och cykla för att möta honom på väg från jobbet. De dagar jag har tid, fast det är rätt roligt att cykla.

Insåg också att vägen som jag cyklar på är en bra väg att springa på, så jag tänker nog styra upp något sånt också.

Med skolan går allt bra, klarar alla prov och tycker att det är allmänt jätteroligt. Lite jobbigt är det är pendla nästan fyra timmar om dagen, så nästa kurs läser jag nog hemifrån. Ett annat plus med det är att jag sparar nästan 9000kronor.

Jag hoppas att allt är bra i snö-Sverige. Jag saknar er, fast jag är glad här så jag tror inte att jag kommer till Sverige på ett bra tag.

Vår!

Kategori: Allmänt

Här i holland är det vår nu, det är blommor överallt och solen värmer riktigt fint.
Jag har en spännande helg framför mig med plugg och ikeabesök. Känns helt perfekt. Veckan har varit galet slitig men så fruktansvärt rolig, jag insåg idag att jag verkligen inte vill tillbaka till Sverige igen. Mitt liv här passar mig så bra!
Jag är så lycklig.

Nu ska jag traska iväg till affären för att köpa fredagsgodis och köttfärs till taconight, ha en underbar helg!

Den haag

Kategori: Allmänt

Igår följde jag en klasskamrat hem efter skolan, hon bor i den otroligt vackra staden Den haag. På vägen hem till henne så passade vi på att ta en till runt omkring. Jag blev helt förälskad i aktitekturen och storleken av allt. Nog för att Sveige inte har någon riktigt -stor- stad, men det här var mer än vad kunnat tänka mig. Husen är så höga och så enorma att jag nästan kiknade,


house of parlament
Vi pluggade en del och tittade på hennes bröllopsfoton, den är bara jag och två till tjejer i klassen som inte är gifta. Det är rätt skumma odd. Fast jag är nog en av de yngsta också, jag har ju inte huuuuunnit.
Jag missade ett av proven igår, för att jag inte pluggat texten. Jag vet att jag är ett pucko, men man kommer till en punkt sen fattar man inte mer, eller så känns det i alla fall för mig. Men allt som behövdes för att jag skulle "snap back in to action" var den missen och nu har jag varit upp sen tidigt och pluggat massa. Och idag känns det jäkligt roligt!


Och så fick jag fina vårblommor av Jaapis häromdagen



Nu ska jag forsätta med mitt pluggande. För jag vill vara så klar som möjligt innan helgen, för på lördag ska vi till ikea!!

Ha det bra mina vänner


Söndag

Kategori: Allmänt

I fredags var vi som sagt ut på rockkväll på några puppar här i Schagen, det var jättemysigt. Liveband som faktiskt var duktiga och god öl, jag var rätt nöjd när jag kom hem.

Igår spenderade jag nästan hela dagen med skolbestyr. Plugga plugga plugga och sen lite till pluggande.
Men när jag inte pluggade så gjorde jag faktiskt något så fantastiskt som att köpa en cykel! Det kommer kort på den, för den är så fin så att jag vet inte vad!

Idag ska jag plugga massa också, men sen ska vi till Jaapis pappa och gratta. Jag har ju som vi redan vet lite problem med familjesamlingar. Vet inte varför, men det känns alltid lite jobbigt. Men idag skiter jag i att det känns jobbigt, nu kör jag på och har trevligt i två timmar innan jag åker hem för att plugga mer.


Oh förresten, jag vill bara visa. Det här är den vägen som jag promenerar till skolan, ser den inte fin ut?