Felicia

Skolk!

Kategori: Allmänt

Jag kände imorse när larmet ringde "fan, jag pallar inte". Så jag struntade i att gå upp.  Fast jag låg där med ångest i säkert en timme. Men fan, ibland orkar man inte.
Försökte låta sjuk till Jaapis när jag sa att han skulle väcka mig när han gick upp så att jag kunde ringa och sjukanmäla mig, jag fick bara reaktionen "are you already sick when you are supposed to go to school?"
Så ångest var det ja.

Det gör inte saken bättre att vi hade ensåndär pisskväll igår och jag inte pallade att plugga för att jag var så ledsen och slut.
Tänk hur fort saker kan vända, igår vid fem kände jag mig oövervinnlig sen bara 4 timmar senare känns det som att världen håller på att gå under. Hur stavas det, PMS?
Ha, jag låter mig själv ta den här dagen. Fast det är förbjudet att missa skola och föbjudet att låtsas vara sjuk.
Jag planerar att äta pannkakor och plugga istället.

Är det okej?


Äntligen!

Kategori: Allmänt

Idag fick jag beskedet om att jag faktiskt kommer att få studielån och allt, så jag slipper åka till Sverige för att göra det dumma provet från sjuksköterske programmmet.

Jag ska köpa en cykel på Lördag! Åh, så jag längtar. Vilken frihet att kunna cykla. Tills det att jag blir överkörd och dör.
Men det är okej, det blir kul ändå.

Jag gjorde prov i skolan idag igen och fick hela 100 poäng av 100 möjliga. Jag säger såhär, nederländska är ju en piece of cake!

Hoppas att allt är bra med er mina gulletussar och annat,
nu ska jag äta middag och imorgon ska jag gå med Jaapis, hans kusin och dennes flickvän på rockkväll ute i metropolen schagen.

puss!

Woensdag

Kategori: Allmänt

Hej vänner,

Här i Holland är det bra, men MYCKET att göra. Mina dagar ser typ ut såhär
05.30 up och till tåget
mellan 06.20 till 08.10 sitter jag på tåget och pluggar.
De andra resenärena har blängt lite försiktigt på mina nästan maniska antecknignar. Jag lär mig nämligen ord jättebra genom att skriva ner dom på pappar, massa gånger och eftersom att jag inte vill använda så mycket papper så skriver jag smått.
Är det inte i filmen seven den -onde- har massa dagböcker som han skrivit i men han har skrivit så litet att dom inte hinner läsa allt i tid för att lösa morden? Det är lite så jag känner mig.

I skolan, som börjar nio och slutar halv tre, har vi två lektioner per dag. Alltså två kapitel som vi ska avverka. Det är drygt 130 ord om dagen som ska in i huvudet. Förutom på torsdagar, då har vi tre kapitel och på onsdagar är vi allstå lediga.

Jag har klarat alla test såhär långt bra, med 100% och 95%, så jag känner mig rätt nöjd.
Jag pratar så mycket som jag kan, men det är jättesvårt.. Speciellt när dom spänner ögonen i en och säger -hur är det nu med den här böjningen på verbet?

Klockan fem är jag hemma igen, då har jag pluggat hela tågresan hem och fortsätter hela kvällen. Jag har aldrig pluggat så här intensivt, det är heldagar varje dag och jag vet att det kommer att vara i 6månader. Men förhoppningsvis så kommer jag in i det bra och kan bara föra över mina pluggarutiner på arkitektpluggandet också.

Annars så har jag fått lite kompisar och trivs med närvaron bra, synd att vi bor så långt ifrån skolan... Annars så hade jag kunna hänga med dom mer, men det är som det är. Jag är glad i alla fall.

Jag har lite problem med lunch rutier, vill ha något lätt med mig som jag inte behöver värma eller dona med.
Några förslag?

jag lever

Kategori: Allmänt

Det är mycket nu.. Åker till skolan vid sex och är hemma fem. pluggar för och efter. På tågen, hela kvällen.

Men jag har skitkul!


Riktig update kommer snart

Myslördag.

Kategori: Allmänt

Min morgon började med massa mys innan vi tog iväg oss till stationen för att köpa ett tågkort åt mig. För hela 347euros får jag resa runt hela Holland i en månad. Hela hela, hur mycket jag vill. Det känns bra.
Jag hittade också en affär som sålde engelska vouge, underbart!

Vid halv två vinkade jag nöjd av Jaapis som skulle iväg till sin kusin och stanna där till imorgon. Jag har lagat god mat med massa grönsaker, läst vouge, tittat på massa filmer.
Bridget Jones, Höst i new york, och how the garcia girls spent their summer.

Nu ska jag gå över till att titta på Bolt och sen ska jag göra något så fantastiskt som att sova tidigt.


Imorgon väntar morgonprommis, yoga och plugg. Jag trivs och är glad. Våren verkar vara här och det är riktigt varmt och skönt.


Hoppas att er helg också är bra <3

Fredaaaag

Kategori: Allmänt

Hej vänner,

Skolan igår gick bra (såklart, varför är man nervös egentligen?),  det var en informationsträff om hur man ska plugga och hur dom har lagt upp språkkurserna. Jag är jättetaggad.

Resan dit var jättesmidig och det kommer vara helt okej att pendla varje dag. Men hjälp! när jag skulle åka hem var det någon som hade hoppat framför ett tåg så den resan som skulle ta 1 timme och 40 minuter tog över tre timmer.
Jag fick en lite update på hur jäkla trevliga människor är här igår, det började med att jag träffade en jättesöt brazilianska på stationen. Hehe, hon frågade egentligen mig på engelska vad dom sa i högtalarna och på så sätt insåg vi att vi båda var rätt strandade utan att kunna språket. Jag tog hennes sällskap på alla omvägar hem och väl på tåget träffade vi en hollänsk dam som på perfekt engelska berättade precis vart vi skulle, med vilket tåg osv. Damen guidade oss till och med på tågstationen "come come!!" och trängde sig genom vimlet till vårat tåg som skulle ta oss till Amsterdam.

Jag kan säga att jag hade världens största leende när jag kom genom dörren hem klockan åtta, istället för fem, igår.
Gud vad roligt det är att prata med främmande människor och att folk är så snälla. Är dom verkligen så i Sverige? Jag försöker minnas. Jaapis chockade mig häromveckan när han sa att vi i Sverige var "allmänt känt" de otrevligaste i världen. Jag nekade kvikt men när hans argument "ni hälsar ju inte ens på varrandra på gatan" fick mig att reagera med ett "vaddå, varför ska man hälsa på folk som man inte känner" insåg jag att det kanske finns en poäng i vad han sa.
Är svenskar så himla otrevliga? Om det är så kan jag bara dra slutsatsen att jag är för svensk för att inse faktum.

Det är så mycket intryck som finns i mig, jag är så glad. Och så fort det slutar vara pissväder med regn ska jag ut och springa! Idag ska jag städa och dona, plugga lite och kanske prova mig på att komponera ihop ett eget yoga program.
 
Igår fick jag den brillianta ideen att jag och Jaapis skulle dejta ikväll. Han tyckte nog att mitt förslag var helt värdelöst för jag fick ingen positiv reaktion. Men jag vill verkligen, en såndär myskväll med lite vin och god mat. Handhållning, bra film och massa pussar. Jag diskuterade min besvikelse med min nya vän (och även Jaapis bästa vän) Daniel igår, han tyckte att jag borde insett att Jaapis inte var sån redan när vi träffades. Men jag ger inte upp, det här är inte för hans skull utan för mig, jag vill bli uppvaktad och mest dricka vin.

Det känns som att mina inlägg blir så tråkiga utan bilder, så jag kanske ska börja med dagens putfit? Den är jättehärlig just idag, med yoga byxor och munktröja. Min makeup består av "sömn" i ögonen och maskara som jag inte tvättade bort igår kväll innan jag gick och la mig. Är ni sugna?

Hoppas att ni får en bra fredag,
och speciellt Fanny ha så jäkla kul i Gävle (jag skulle också vilja se den söta bäbisen annat än på kort!)

Puss!

Dagens danslåt

Kategori: Allmänt

20090219

Kategori: Allmänt

Jag trodde att jag skulle till skolan igår, men så var det inte. Tittade en extra gång på lappen och insåg att det är idag som det smäller. Jag är spänd, glad och nervös. Det ska bli så ofantligt roligt framför allt. Jag älskar att plugga och det här ju ett bra tillfälle att ge gärnet.

Annars så är det lugnt, vi var lite i hundköpningstankar tidigare i veckan. Men dom försvann när vi insåg att Jaapis inte ville ha med den till jobbet. Suck, det är inte schysst att göra mig glad sådär och sen ändra sig. Jag spenderade en kväll i sorgenstecken och sörjde en hund jag inte ens träffat. Hehe, det är okej. Man måste ju sörja det som är ledsamt.

Jag tycker att veckorna går så hiskeligt fort. Jag har i och försig varit glad för det, men nu är det tredje veckan irad där jag sitter och tänker "jäklar är det redan torsdag?"


Jaja, nu ska jag göra mig iordning och ta mig till tåget.

puss på er

Helgen

Kategori: Allmänt

Jag vänder mig mot Jaapis, här vid databordet där vi sitter, tar hans hand och börjar sjunga texten till "bridge over troubled water", hans reaktion är att sucka och fortsätta spela. Varför fick jag, när jag tycket att jag är världens roligaste, en kille som inte uppfattar hur genialiskt rolig jag är?

Det kan kännas som ett riktigt slöseri med talang, men jag har hittat nya sätt att uttrycka mig och är bra mycket charmigare mot människor som jag möter. Allt för att jag inte får ut alla skämt i mitt sällskap som jag har hemma.
Jag går i högvarv i min egen humor och skrattar åt mig själv dagarna lång när jag är hemma ensam och jag tycker att det är a-okej. För jag är en förbannat rolig människa.


Annars då? I helgen har föräldrar varit på besök med hund. Jätteroligt faktiskt, jag ska aldrig mer vara nervös för kindpussar eller för att inte vara bra nog. Igår var Daniel här och vi åt cupcakes , spelade wii och tittade på film. Det kan bli lite tuff jargong när det är två killar mot mig, men jag vinner de flesta ord-krig och tycker själv att det är dom som är lättlurade.

Cupcakes

Igårkväll fick vi kattbesök, av en söt kattflicka som bestämde sig för att komma in och hälsa på lite.

Kattflicka på besök


Det var också roligt. Jag kan säga att liv utan djur är förbannat tråkigt när man levt med djur jämnt jämnt jämnt, jag har fått löften och att vi ska få ha bliksem (föräldrarnas katt och tillika min stora kärlek) här när dom åker på semester, Min lycka är gjord.



Jag och Bliksem

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hej vänner,

Det känns som att veckorna flyger iväg och jag tycker att det är rätt skönt. Nästa onsdag börjar jag med en introduktion till skolan, jag ser fram emot det så mycket . Att få vara lite aktiv, att få använda smink igen, att ha någonstans att vara.
Fast den senaste tiden av att vara hemma i lugn och ro har varit som honung för min själv, jag till och med drömmer om att folk berömmer mig för att jag är så mjuk. För det är precis så jag känner mig, mjuk och härlig.
Skönt med ro i själen.


Igår fick jag i uppdrag av Jaapis att göra ikoner till ett av hans dataprogram. Det var jätteroligt, jag gjorde vänskapliga fotbollsspelare i photoshopen. Det är hur roligt som helst att leka där!

Idag har jag härlig yoga på schemat och plugg. Ska försöka titta lite på serien Sophie också, har bara sett första avsnittet men den verkar härlg. Jag har hittat super yoga nu, åh är helt fast! den är tufft och nästa steg är sådär galet svår. Det är lite det jag vill, älskar när kroppen är trött.

Imorgon är det bakdag och äntligen helg. Jag ska nog försöka mig på en tur in till storstan i helgen. Amsterdam lockar som tusan just nu. Och just det, invägnings rutinen kommer igång imorgon igen. Eller jag vägde mig förra onsdagen, men jag gillar att ha invägning på fredagar. Då kan man äta lite extra under helgen som inte alls kommer att synas fredagen efter då man hinner köra som vanligt fram tills dess.


Appro på musik så håller jag på att lyssna igenom en massa, nu är det Rihanna som spelas. Allt hennes är inte bra och hon är inte Beyonce men jag gillar när det är lite fart.


Hoppas att er Torsdag blir härlig.

Min programmerare till pojkvän...

Kategori: Allmänt

Har gjort ett program åt mig där jag bokföra pengar och hålla koll på hur mycket jag lägger på mat.
Jag tänker anta att han tycker att det är roligt att göra saker åt mig, istället för att misstänka att han tycker att jag är slarvig. :)




Och okej Fanny, here it comes


Påvägen till jobbet i Gävle går man över bron vid strömsbro, såhär såg den ut i tidiga januari


Utmaningen:
 - Gå till dina "Mina bilder"
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Myseftermiddag

Kategori: Allmänt

Jag sitter här, sörplar på lite te och äter en rostad macka med ost och körsbärsmarmelad på. Supergott! Efter att ha gjort yoga och rumträning så tycker jag att man måste dricka gott te och tänka över hur bra man är.


Jag gillar den här delen av köket mest, kanske för att det är där mina saker bor



Förresten så fick jag ett mejl som sa att allt stämde med språkkursen och jag kör igång redan nästa vecka. Kul!
Då blir jag en busy busy lady igen.

Och förresten, igår åt jag mina favoritkakor! Jag har liksom gått och sparat lite på att köpa dom, för dom är så goda att dom måste uppskattas ordentligt om man ska äta dom,


Jag googlade oreos och hittade ett recept för brownies med oreos i, låter galet gott. Det blir nog min bakning den här veckan och isåfall kommer recept och bilder upp :)


Jag tror inte att jag har några fler förresten på lager.

Eller jo förresten, jag är förbannat lycklig. Tänk att livet kan vara såhär bra.

Regntunga skyar

Kategori: Allmänt

Hej vänner,




Idag regnar och blåser det så mycket att jag helt enkelt struntar i att gå ut. Istället ska jag tvätta, städa och träna. Mysigt, ibland kan jag tycka att min tid av tristess är guld värd.


Och annars så jag har upptäckt något skrämmande, det är alla dessa metrobloggar med unga tjejer som mer eller mindre viker ut sig totalt. Dom står där i sin underkläder och svankar som om att det skulle ge dem bättre självkänsla och mer kärlek. Usch, jag kan verkligen inte tänka mig att någon annan än perverterade äldre män tänder på dom och tycker att dom är härliga för sin barnsliga klumpighet. Jag tycker att det känns väldigt sorligt.
Och jag hoppas verkligen inte att det här blir någon trend som småflickor börjar med.


Och för det tredje så sitter jag på en ny dator, med en relativt ny blogg. Så jag har ingen sjätte bildmapp, fanny och annasara... Men jag tycker om er ändå?


Hoppas att dom ringer från skolan snart och säger att jag blev antagen och hoppas att CSN inte bråkar förmycket när det sen är deras tur att hjälpa mig med mina drömmar.


Tot ziens



Långhelg

Kategori: Allmänt

Hej på er,

det känns som att jag hade en väldigt lång helg att vila ut mig på. Det kanske låter konstigt att vila när man inte gör annat än att gå hemma och max aktivitet är träning eller plugg. Hur som helst har dagen spenderats på resande fot. Jag har varit i Delft och skrivit in mig på dutch-class som börjar om några veckor.  Eller jag försökte i alla fall, sekreteraren var inte där och då kunde han som är ansvarig inte se om det faktiskt fanns plats. Men peppar peppar så finns det plats och jag får börja läsa språket så att jag faktiskt kan känna mig delaktig i samhället.

Mannen jag träffade idag hade en såndär trevlig "jag har tittat på tv och därför kan jag massa checka fraser på engelska", hehe. Han använde utryck som "and then you are in heaven" när han skulle säga att det var bra om det fanns platser och jag kunde bli antagen.
Helt fantastiskt.

Annars var helgen lugn, vi har promenerat runt i vackra schagen och titta på massa skoj,

Härliga promenad vägar och massa shettisar på ett fält.
 

Ikväll tittade vi på filmen Gran Torino med Clint Eastwood, och jäklar annama vad bra den var. Helt fantastisk-måbra/Gråta/skratta film. Han har gjort ett jäkligt bra jobb med den





Annars så händer det inte så jättemycket, jag kör på med träningen. Hade gått ner två av de nya kilona förra veckan, jag vet ju hur det funkar vid det här laget. Ska se till att få lite rutin på morgonpromenaderna.
Snart kommer våren på riktigt hit och med det den galna billiga frukten i mängder.

Och jag har lyssnat sönder Beyonces nya album, gud vilken röst hon har. Jag är lite kär i Halo.



Hoppas att ni har det bra i Sverige, jag saknar er.

Imorgon...

Kategori: Allmänt

Vad den här veckan har gått fort...
Imorgon ska jag baka, tänkte försöka ha det som lite rutin på fredagar. Den här veckan blir det nog cupcakes, det vill säga om jag kan hitta florsocker i det här landet. Annars så får jag väl hitta på något annat.


Hittade i alla fall dom här cupcakes;en på Marthastewart.com, vilket förövrigt är min favoritsite. :)
 
Martha är den enda som kan få mig att någonsin vilja bli hemmafru, gud vad den kvinnan är häftig.




Jag är förövrigt väldigt stolt över min bloggdesign. Även fast vissa holländare klagar på det och säger att det är för mycket. Han vet faktiskt inget om skapande! Har ritat dö-skallarna själv. Det är väl mest dom är är stolt över.

Hemma träning

Kategori: Allmänt

Hej mina vänner,

här i Holland är det grått- vilket det i och för sig har varit nio av tio dagar jag har varit här. Fast det är mycket mildare än i Sverige.

Jag sitter här med en kopp kaffe och önskar hit er, allihopa, ni skulle varit här så kunde vi äta billiga kakor och gå långa promenade. Tids nog kanske?

Idag sov jag till klockan 11.30 jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag som alltid är vaken vid sju och uttråkad. Fast å andrasidan så brukar jag gå och lägga mig tidigt och nu vill jag bara vara med Jaapis så mycket som möjligt. Jag tvingar mig själv att vara uppe till tolv och efter det är jag bara för glad att jag faktiskt orkade vara uppe så jag håller honom med mitt prat, säkert en timme till. Mysigt.
Jag har alltid älskat det där med att ligga och prata innan man somnar. Man pratar om mer och mer meningslösa saker tills dess att man somnar. Hehe. Jag är väldigt nöjd.


Och jag har verkligen hittat mig själv i tränings-dvds. Här kostar det 750 kronor i månaden att gå på gym, känns som en utgift som jag kan skippa. Så jag har fixat hem alla dessa galna dvds. Jag har ju nämnt CIndys och yoga. Nu har jag utökat samliningen med roliga titlar som:  "at home workout, but abs and thighs", "cardio and kickboxing" och "pilates", Åh det är så roligt!
Ni ska känna hur ont mina magmuskler gör efter gårdagens yoga-core. Det var svinjobbigt.


Nej, nu ska jag dricka upp kaffet och bege mig ut på en promenad innan jag kör rumpträning.

Mitt största misstag...

Kategori: Allmänt

Mitt största misstag såhär långt, inte bara i flytten utan i livet, är att tro att jag är begränsad.
Att jag kanske inte skulle kunna klara av någonting, fast jag verkligen ville det. Nu sitter jag här, dagen efter min första "aha" dag i Holland... Igår gjorde jag allt som jag ville, jag struntade i att vara rädd eller nervös. Jag körde på med vad som var viktigt. Och egentligen så kändes det inte ens speciellt bra efteråt, det var bara precis som det skulle vara.
Skönt tycker jag. Att det här har kommit fram såhär fort, att jag slipper en startsträcka på flera månader. Tänk flera månader med att vara nervös, ledsen, orolig och jag vet inte vad mer.

Men nu är jag där jag vill vara, med lite planerning och lite jädrar-anamma.

Igår köpte jag en våg igen, nyfiken på se vart jag hamnat efter några veckors stressätning och utan riktigt tränande. Jag var plus några kilon, jag tror banne mig att det sporrar mig ännu mer. Nu jävlar kör vi igen.

Jag ska börja med att promenera ut ett morgonspår åt mig själv. En såndär bra slinga som jag bara kan gå utan att tänka. Jag ska forstätta med yogan. Tror att Cindy får vara något jag gör när jag har tråkigt.. Hon var inte så jättetuff att följa och jag gillar jättetuff. Jag tänkte ta och köra bort värsta fettet till sommaren, palla att springa en mil utan problem och vara där min kropp vill vara. Det blir nog några kilon och det blir nog jäkligt roligt.

Lite riktlinjer som jag har lagt upp för mig själv är:
-Inget godis/onödigt socker på veckodagarna
-Promenad+Yoga varje dag tills dess att det är såpass varmt att jag vill springa igen.
-Se till att dricka ordentligt, äta ordentligt med mat och frukt
-Se till att vila ordentligt
-Se till att ha roligt i vad jag gör, det här är trots allt hur jag ska leva resten av mitt liv och inte någon kort bantnings historia.



Dag nio på ön schagen

Kategori: Allmänt

Hej på er,

Här i Holland är det grått och blött. Jag tar mig väl inte för så jättemycket och är rätt seg. Vet inte hur jag ska göra eller ens vad. Usch,
Jag har fått hem första skolboken så jag har börjat plugga språk. Men annars, gosh, jag känner mig som en fisk ur vattnet.
Det som är mest frustrerande är att jag inte -vill- göra något heller. Just nu känns allt segt.
Jag vet inte vad min räddning blir, antagligen jag själv. Men det är så svårt!

Idag ska jag i alla fall packa på mig massa varma kläder och ta en promenad runt schagen. Sen ska jag till affären och handla för att laga spagetti och köttfärssås till ikväll. Kul liv, jag är som en hemmafru.
Haha, det är väl aldrig så att man hör undertonen av bitterhet?

Vad är positivt då?
Hmm, det är rätt mycket egentligen. Vi var och köpte ett nytt täcke åt mig i helgen, så jag sover jättebra. Har hunnit bo in mig lite grann, fått någorlunda rutiner så att dagarna går fort och tycker faktiskt om Holland.

Ska försöka övertala Jaapis om att vi ska åka in till Amsterdam och ett zoo där i helgen. Skulle vara mysigt.

Annars så har vi varit på bio, sett Benjamin Button som var mitt i mellan bra. Jag är helt kär i träningsdvds och ska prova Cindy Crawfords idag.


Jag vet att det här verkligen bara är en kort period av tristess, men det gör den inte enklare.