Felicia

Yoga for dummies och sjuk

Kategori: Allmänt

Jag tror att min kropp, efter en tid med mycket stress, har börjat koppla av. Detta gör den genom att bli sjuk. Kul!
Idag vaknade jag som vanligt och gjorde morgonyoga, tog en promenad och sedan slog det till. Jag blev jättedålig, det ville sig inte alls med något. Jag har spenderat dagen med att vila och med att prata med Paula. Jag planerar att gå till affären när Jaapis kommer hem för att handla lite frukt och saker till pannkakor.


Hur som helst så hittade jag en rolig dvd med yoga for dummies. Väldig pedagogiskt och fint.

Appro på att ta plats

Kategori: Allmänt

När jag i Söndags kom hit så visade Jaapis stolt upp hur mycket plats hans kläder tog up i byrån. Det var lite saker i varje låda, av 6 stora lådor hade han fyllt upp alla med lite grejer. Skämtsamt sa han att jag kunde ta den understa.
Med sakerna jag hade i min resväska tog jag tre av sex lådor. Idag kom mina kartonger och jag erövrade ytterligare en till.
Nu är min plan att laga god mat och hinta om att vi kanske ska köpa mer förvarnings system. Det finns i nuläget ingen plats att hänga mina kläningar, ha min sjalar på så att de inte skrynklas och inte heller någon plats att hänga jeans. Alla mina t-shirts ligger packade i två stora lådor.
Jag är missnöjd och har Jaapis några invändningar så tänker jag köra stenhårt på "du visste faktiskt att jag hade mycket kläder när vi träffades"kortet. Som om att det är hans fel att det inte finns mer plats åt mig när jag faktiskt lämnar mitt land och flyttar till honom, ett annat kort som jag kör rätt flitigt på.

Jag gillar att ha kort, typ get out of jail, kort att köra på.


Annars så kom som sagt mina kartonger redan idag, go posten. Jag känner fortfarande skräck för att ta mig till affären. Det är lite skoj att jag kan flytta till holland, jag kan vara ute och gå (är bara lite orolig över att någon ska försöka prata med mig) och jag kan göra det mesta annat som jag oroade mig för innan. Men i affären fryser jag till. Jag får sådan hjärtklappning när jag ska betala att jag inte kan tänka. Jag hör inte vad kassörskan säger utan får titta på monitorn med priset för att veta hur mycket som ska betalas. Varför blir det så? Jag känner mig helt handfallen inför vad jag ska göra åt det. Alla gånger jag har övertalat mig själv om att det faktiskt inte är så farligt så går det på riktigt åt helvete.
Jag tappar allt, blir utskälld på holländska och när jag förklarar att jag inte kan hollänska på engelska blir utskällningen bara ännu högre på holländska. Puh. jag önskar verkligen att det här kunde gå över snabbt.

Fast jag har verkligen en känsla av att det försvinner så fort jag börjar aktivera mig mer på dagarna med skola och sånt. Då kommer nog affären verka som en skitgrej.

Nästa vecka ska vi till Delft och hälsa på mig skola, samt skriva in mig. JAG LÄNGTAR. Och då använder jag sällan caps för att förstärka mina känslor.




Sovrummet med -mina- gardiner, det blev fantastiskt bra. Jag älskar ljuset.

Lite fotoboevis

Kategori: Allmänt

Hej och godmorgon,

I natt hade jag den värsta mardrömmen, usch. Bara grät och grät. Sånt kan vi skippa tycker jag. I alla fall vaknade jag till med en varm famn att krypa upp i, kändes helt rätt.

Jag har en sådan träningsverk efter gårdagens träning och hemma övningar. Läste en jätteintressant artikel i tidningen iform om hur man kan öka steglängden vid löpning. Eller snarare hålla den uppe. Det är nämligen så att efter varje kilpmeter minskas steglängden ca 3 cm, detta ger ju en skillnad i det långa loppet. Så därför ska man även styrketräna benen några dagar i veckan. Så igår gjorde jag utfall och knäböjningar på olika sätt. Skönt, men som sagt, det känns idag.

Hur som helst, nu kommer lite kort på lägenheten.


Här är "vardagsrummet" och utsikten


Och här är matbord, fönster och kök.


Jag gillar lägenheten och det faktum att den är hel öppen, i dagarna nu kommer jag få hit lite mer av mina grejer så det blir nog aningens mer bebott här.

Appro på saker att göra...

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här och väntar på jaapis kompis för att hjälpa denne med matteproblem.
Hur fick dom för sig att jag hade koll på den fronten?

Welcome to Holland

Kategori: Allmänt

Hej,
nu är det ordning på torpet. Jag känner mig på riktigt inflyttad (redan!) och det känns bra.
Igår firade vi med att jag startade ett stort bråk och skällde ut Jaapis för att han inte planerat något till min födelesedag.
Egentligen var jag mest ledsen över allt möjligt annat, men Jaapen fick ut för det. Schysst va?
De slutade i alla fall med att vi, jag snyftandes, åt tacos. Senare när jag givit upp att vara drama-queen käkade vi tårta och mös. Vilken tur kan man säga, alltså vilken tur att jag har en kille som kan tycka att det i alla fall är lite okej att jag är dramatisk när han förstår varför. Jag ska lära mig att inte ta det för givet.


Mini tårta!

Innan allt drama hann vi gå och köpa mig ett par springskor. Och nu kommer första aha-jag-är-inte-i-sverige-längre-upplevelsen! Försäljaren satte på skorna på mina fötter, dom har till och med en pall med fotstöd så att dom kan knyta mina skosnören utan att behöva böja sig från stående. Jag har i alla fall aldrig varit med om något liknande, min svenska integritets känsla fick ge upp och jag satt snällt där. SÅ nu har jag världens finaste springskor och ska snart dra på mig dom för att utforska ett molningt schagen.



Här kommer två bilder på sovrummet.
Genom fönstret ser man en jättefin och gammal kyrka.





Hoppas att ni har det bra där i snö-sverige

Bästa dagen på året!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här, landad i min bekväma stol, framför min nya dator och myser. Kaffet är på och efter morgonpromenaden i 4 grader känns det helt rätt att bara fortsätta mysa.  Här är det ingen snö, inget kallt och framför allt nästan vår.
Jag är nöjd kan jag sammanfatta det hela med.

Har lite problem att få min telefon att kopplas upp mot nya datorn, så jag kommer att vänta lite med att ladda upp bilder.

Fortsättningsvis så är det världens bästa dag på året på ett annat sätt, nämligen födelsedagen!
Jag har redan fått paket och ett happy birthday-solo på pianot. Jag fick i och för sig rätt konstiga presenter av Jaapis, mer praktiskt lagda än underbart romantiska. Jag fick handuk och tvål, mobilkort och nycklar till lägenheten. Jag har i och för sig hört ryktas om att jag ska få välja vilket täcke jag vill, det är romantik i mina ögon.

Jag hoppas att ni har det bra, återkommer senare med bilder på lägenhet och schooooolland.


Att skicka eller att inte skicka...

Kategori: Allmänt

Det är frågan. Jag har massa saker som gör mitt liv roligare, en snygg fruktskål, fina dukar, bra kokböcker osv. Frågan har varit vad man ska ta med sig och vad man ska lämna. Jag har känslan av att jag egentligen inte skulle sakna någonting av det jag har packat ner, men jag har samtidigt känslan av att jag kommer uppskatta att ha sakerna med mig. Så dom får följa.

Två kartonger á 17 kilo ska skickas ner till Holland idag. Wow, det är liksom mitt liv där i. Förutom ovannämnda ägodelar finns och favoritkudden, mattan med fiskbensmönster som jag planerar att ha under mitt skrivbord och bästa miniräknaren.

Det känns ju liksom att man måste gå all in i det här om det ska funka. Jaapis är redan där ( kanske är lättare för honom som redan har bott in sig) och nu är det min tur. Hjärta, hjärna och kropp måste vara med för att mitt förhållande ska funka.
Jag vet att det kommer bli tufft, men jäklar... Vilken resa jag ger mig in på.

Håll tummarna för mig, så hörs vi när jag kommer fram.

Puss!

Bara fyra dagar kvar

Kategori: Allmänt

Hej,
Nu är det fyra dagar fram tills dagen då jag flyttar, lämnar Sverige och kanske inte kommer tillbaka på ett bra tag. Jag hoppas att allt går så bra och att jag trivs så bra att jag kommer tillbaka först nästa jul. Vi får se.

Jag vet att jag kommer att sakna alla fina, men det bästa är ju att jag har bra kontakt med de flesta utan att hänga på riktigt.
Tack och lov för msn, skype och mail. Mest kommer jag att sakna min skog här, att få springa på fina spår utan att träffa någon annan, visst är jag enkelsinnad?

Jag har de senaste dagarna haft dagliga skype-prat med min kusin Paula för att få en känsla av hur det är att bo i ett annat land. Hon har gett mig en så otrolig styrka och gläda till att flytta. (Jag hade den innan också, men att se att det har funkat för något ger en extra push).

När det kommer till de praktiskta planen så är lägenheten besiktigad och godkänd, jag har ska låna en bil och hyra ett släp. Becci ställer upp som flytt-tjej åt mig. Jag har en bra summa pengar som kommer in som lön, den ska jag leva på ibörjan, jag är adressändrad till Sara. Flyttar inte över min identitet till Holland föräns i sommar när jag har klarat alla språkkurser.

Resten av den här veckan väntar, försäljning av soffa, pannkakor och ärtsoppa hos mormor, middag hos Sandra, städning, tvättning, packning, vin med Becci, träffa Fetch och Camilla och säkert mycket mer. Allt detta innan Söndag.
Jag har inte tid att sitta och vara nervös, jag får sova på nätterna och vakna med ett leende på morgonen.


Jag längtar hjärtat ur mig efter Jaapis, vårlägenhet och att få komma igång med livet jag har planerat åt mig själv där nere.

Jag längtar inte hjärtat ur mig efter att gå till stress-supermarker och handla, inte heller att inte kunna språket och vara utanför samhället. Men jag är förbannat glad över att jag har jobbat med så många invandrar tjejer som kommit till Sverige i typ min ålder, dom är beviset för mig att det går. Att man kan fixa det om man vill, man behöver inte alls bli knäckt.

Oj, vilken otrolig tid jag har framför mig. Jag har hela tiden poängterat för Jaapis att jag faktiskt inte flyttar för hans skull utan för min egen skull, jag har ju faktiskt chansen att bli arkitekt. Men i smyg inser ju jag att det är mest för honom. Han är ju min, den som gör mig förbannat bra.



Om jag inte hinner uppdatera mer, så hörs vi från Holland.


Tristess

Kategori: Allmänt

Jag sitter här och väntar på att hyresvärden ska komma och inspektera min lägenhet. Kul... Jag vet inte vad som är fel  med mig just nu, men allt går liksom i slowmotion. Det är rätt drygt. Måste nog aktivera mig så att tiden går lite fortare.

Fast jag orkar inte skura spisen och att tvätta mina fönster lockar inte alls. Vad ska jag då göra?

Får se om jag kanske slår på stort och handlar lite risgrynsgröt till frukost.

Och min väska väger 23 kilo istället för 20, det är inte heller bra.

Vilket tråkigt inlägg det här blev. Men det är i alla fall updaten inför flytten.


10 dagar

Kategori: Allmänt

Min nerräkning går frammåt, imorgon är det bara en siffra kvar istället för de två i 10.

Jag får så roliga olika bemötande angående flyttet.

Igår på jobbet så frågade min medarbetare vart jag skulle flytta, jag sa att det var till Holland och då informerade hon mig om att det fanns mycket droger där. Ja, sa jag, det kanske är sant men jag gillar inte knark. Hon fortsatte "droger, droger, droger".
Jag försökte byta samtalsämne, prata om tulpaner och grejer, men nej "hasch, kokain, massa droger".
Tur att hon inte tog upp hororna, för vad är det egentligen för land jag flyttar till?
Suck...

Jag hämtade Fetch igår efter att Camilla hade klippt mitt hår. Vi har lekt massa i skogen. Idag har jag varit ute en massa också, kul det är med hund.



Allt det nervösa som jag känt fram tills nu försvann efter att jag suttit och pratat med Paula i två timmar, hon flyttade till Belgien i höstas och har gjort allt det som jag ska göra. Skönt att kunna se vad jag ska göra genom någon annans ögon.

Hoppas att ni har det bra

Desperado

Kategori: Allmänt

12 dagar.

Kategori: Allmänt

Nu är den snart här, dagen D, först så ska jag bara kämpa mig igenom de nästkommande 12 dagarna.
Det är så mycket osm fortfarande behövs bli gjort. Men nu har jag i alla fall adressändrat och fått upp alla kartonger från källaren så att jag kan ha en ordentlig genom gång.

Träningen har kommit i klämm lite, jag har helt enkelt varit helt utmattad  men idag är jag i alla fall på rätt spår igen. Skönt det.

Imorgon ska jag ut till Camilla och klippa håret, man måste ju vara snygg när man flyttar till Holland.
Ska nog ta mig ner på stan och leta efter ett par jeans någon dag snart, fast jag gör det nog nästa helg då jag har fått pengar.
De senaste dagarna har inte varit så roliga alls, som jag sa har jag varit utmattad. Det ledde till att jag blev ledsen, så jag har mest legat i sägen och funderat över hur allt ska bli. Allt jag kan säga är att jag vet att det bara är till att bita ihop i några veckor, sen flyter det nog på bra. Men jag kan inte riktig förklara det för min nervösa mage.


Att göra den här veckan:
( )  Ringa hyresvärden, boka tid för inspektion
( )  Packa klart, nästa vecka vill jag ha tid att träffa folk och säga hejdå
( )  Få iväg soffan och styra upp resten av sakerna som jag inte vill ha kvar
( )  Klura ut hur flytten ska gå till
( )  Äta upp all mat, inte handla någon ny som är i storpack. Sånt är dumt
( )  Klippa mig
( )  Träna i den mån jag kan, håller i det som känns viktigast.




Nej, nu ska jag ta och göra iordning lite gröt. Sen kör jag igång det här dagen också.

15 dagar

Kategori: Allmänt

Igårkväll var jag hemma hos min moster Eva och träffade mina två kusiner och Toves bäbis.
Det var en jättemysig kväll med spel och bäbistittande. Tove har världens sötaste bäbis. på riktigt. Den enda jag vet har varit sötare var Estelle. Men hon är ju min all-time favorit.
Det var också massa mamma snack, vilket kändes skönt. Sådär realistiskt och bra.

Idag har varit en sådan där riktigt hemma och pyssla dag. Jag har packat, sorterat, vägt och städat. Helsvettig efter all aktivitet. Nu är jag i alla fall halvklar här hemma. Imorgon tänkte jag ta spisen, känns som att det är smart att städa ur den en gång innan jag ska flyttstäda. Så att det blir lätt.

Om två veckor så har jag antagligen flyttat, flyttstädat och är hemma hos Becci alldeles nervös inför morgondagen.
Hjälp vad fort tiden går.


Kvällen spenderade jag med filmer reign over me.





Fanny, det är mitt filmtips till dig. Den passar din smak.



Nu ska jag nog sätta igång en till film, tror att det blir P.S i love you. Känner lite för att gråta och tycka att kärlek är fin. Även fast jag kan känna att den slår lite för hårt med att det ska vara sorlig.




Hoppas att ni alla har haft en bra lördag.

Vissa dagar

Kategori: Allmänt

När jag vaknade idag så hade jag inte alls lust till ngåot. Min hals var öm och jag var så trött. Jag skippar gymmandet idag, fick i alla fall en skönt långpromenad på 1.5 timme med Fetch innan han åkte hem.

Sen har jag mest slappat och tittat på sopranos. Hatar sånna här dagar när jag verkligen inte orkar. Det känns som att jag är extra känslig nu för att det är så mycket press på mig. Jag är verkligen ensam i att fixa med min flytt. När Saras kusin igår ringde och sa att hon inte skulle köpa sängen, trots att hon redan sagt ja, gick luften ur mig. Nu måste jag börja om. Annons är i alla fall ute och jag håller tummarna för att någon ska vilja ha den.

Ikväll ska jag hem till min moster och hälsa på mina kusiner. Mysigt! Tove har en bäbis, som inte är så mycket bäbis längre. Lily-Miranda och hon är så otroligt söt. Becci har just kommit hem från Belgien så det ska bli riktigt roligt att se henne igen.



Framför mig har jag en helg med träning (byter morgondagens vila mot idag) Både på lördag och söndag ska jag köra. Jag ska sortera kläder, packa, som vanligt känns det. Det är väldigt mycket att hålla koll på. På söndag är det vara två veckor kvar innan det smäller. Jag längtar, men börjar bli alldeles nervös också. Fast jag har en känsla av att det här är bra för mig. Jag behöver vidga mina vyer och faktiskt våga något. Ibland känner jag mig alldeles för feg.


Jaja, nu är det dags att sätta igång och göra mig iordning innan jag ska gå.




Dagens låt

Kategori: Allmänt


Min favvo Harry :)

Socker.

Kategori: Allmänt

Idag sov jag till klockan tre, jag jobbar verkligen på att inte vakna för tidigt efter att ha jobbat natt.
Jag och Fetch tog en prommis i skogen här bakom där jag bor, mysigt. Han är en sån fin att ha med sig. Vad skönt det är när han lyssnar.

Jag har käkat  köttfärs med grönsaker, druckit en kopp blåbärste. Nu känner jag mig så himla sötsugen, det blir lätt så när man ätit så mycket socker under en längre period och sen slutat med det.
Jag försöker tänka logiskt och tänka bort det. Det enda som egentligen hjälper är att låta tiden gå. Jag är ju faktiskt mätt och har inget behov av socker.




Snart är det nattjobb som gäller, innan dess så ska jag diska och packa två kartonger.

Jag längtar efter Jaapis och hans musik, det är så tomt utan honom nu. Fast det är inte många dagar kvar. 


En vanlig träningsvecka

Kategori: Allmänt

Hej på er,

Tänkte visa hur en vanlig träningsvecka ser ut för mig



Måndag:
Uppvärmning 30 minuter på cykel.
Sen träna ben. Framsida och baksida lår + smalben. Med hjälp av maskin. Utfall för dom känns bra i rumpan. Mage och rygg träning.
+Prommenad 45 minuter


Tisdag:
Morgonpromenad 45 minuter, så att jag blir varm.
Simning 40 minuter, Jag såg till att pusha kanske varannan längd så jag hade et flås uppe.

Onsdag: Värmde upp med en prommenad till gymmet.
Cyklade 15 minuter, tar det lite lugnt med ben träning när jag jobbar och promenerar så pass mycket som jag gör, det är inte så roligt när benen är trötta.  Körde Armar, axlar, bröstmuskler, mage och rygg.

Torsdag: Promenad i 2 timmar.
Torsdag är för mig en vilodag, men jag ser tillatt röra på mig ordentligt ändå. Tycker om att hålla flåset uppe.

Fredag:
Kondition på gymmet. 50 minuter på trampmasking.

Lördag: Vila helt

Söndag: Uppvärming 30 minuter med cykling, Sen kör jag ben på gymmet.

Alla pass avslutar jag med en ordentlig stretching, om jag simmar så ser jag till att basta och bubbla efter. Jag unnar mig något jag tycker är skönt och det gör att jag kan pressa lite hårdare i bassängen.

Under en sådan här vecka ser jag till att äta ett stort mål mat om dagen, mycket frukt, en bra frukost med fiberberikad gröt och russin plus massa vatten.


Imorgon är det invägning, jag lät bli att väga mig under jul och nyår. Det kändes som att jag ville ha en paus, men nu är mitt mål att inte ha gått upp något. Har jag inte gått upp något så vet jag inte hur mycket jag gick upp över jul, men jag vet att jag gick ner det med hjälp träning.

18 dagar

Kategori: Allmänt

I morse vaknade jag klockand sju och kände mig inte alls så fräsh. Fetch kom hit under morgonen så jag tog en lång promenad med honom, det är så mycisgt att ha honom här. Annars så har jag varit till gymmet. Körde 15 minuters uppvärmning på cyklen, jag tar lite lugnt med ben aktivitet när jag går så mycket som jag gör nu. Jag körde förutom det överkropp, armar, bröst och rygg + mage. Kändes jätteskönt, men lite frustrerande när jag var så trött i armarna efteråta ttjag hade svårt att laga mat.


När jag kom hem lagade jag köttfärsröra med champinjoner och tå det med pasta. Supergott.
Jag hade planerat att vila ordentligt innan jobbet och det gjorde jag, somnade tre och vaknade vid sju. Så nu kommer jag vara pigg som en mört i natt.


Nu är det bara 18 dagar kvar tills det mitt plan avgår från arlanda. Det är fortfarande så mycket att göra innan dess.
Den här veckan ska jag fokusera på att packa mina saker. Sortera bort och bestämma vad som ska undan. Fortfarande en del saker som ska säljas.


Nu ska jag äta upp min gröt och sen är det snart dags att traska iväg till jobbet.

Min träning

Kategori: Allmänt

När jag 2008 kände att jag inte mådde bra i min kropp så klurade jag på hur jag skulle kunna förbättra min och min kropps relation.

Först av allt så hade jag nog ett rätt ohälsosam relation till socker. Jag mådde inte jättebra själv och socker gav mig en annan känsla än den jag hade. Det blev nästan som självmedicinering, för att få stänga av ibland. Tror dock inte så mycket på den typen vad medicin, för desto större jag blev desto sämre mådde jag. Och då åt jag ännu mer. Jag körde på för att slippa känna efter. Hur som helst så kände jag att det enda sättet för mig att kontrollera var att bryta. Så jag bröt helt och hållet. Inget godis på kvällarna, ingen glass och ingen läsk. Bara frukt i massor istället. Jag vet att frukt och innehåller socker, men det påverkar inte min vikt på på samma sätt.

Varje morgon startade jag med en smoothie,
Lättyoghurt, frysta hallon - blåbär, banan och lite mjölk.

Det var en bra start på morgonen som faktiskt gav mig energi fram tills jag hade tränat klart.

Fast egentligen så började jag inte träna än. Jag väntade tills det att jag kände att jag hade kontroll på sockerintaget. Det tog mig kanske tre veckor att lita på att det fungerade. Jag tror inte på att köra ihjäl sig. Att på samma dag sluta äta allt onyttigt, äta supermat och sen träna tokmycket. För mig har det bara kollapsat alla gånger jag har försökt med det.

Så jag käkade inget godis och mycket frukt. Jag känslan att det är lättare att lyckas om man har lite förutseende. Planerar maten i förhand och inte bara tar det som det kommer. Så har i alla fall jag gjort. Jag ser också till att äta en bra frukost, jag lämnade smoothin för att köra på fiberberikad havregrynsgröt med russin och mjölk. Sen äter jag, för det passar mig bäst, bara ett stort mål mat om dagen. Det kan vara ett mål vid tre eller en riktig middag. Jag tycker att de räcker med ett ordentligt mål mat om dagen för min kropp. Jag blir mätt och håller mig bra på det. Är jag hungrig någon annan gång tar jag gärna en smörgås, gröt eller bara lite frukt.
Jag ser också till att dricka ordentligt, i alla fall 1.5 liter vatten om dagen.



Blir jag sådär galet sötsugen brukar jag ta någon frukt. Det är ofta inte värt att äta godis och sånt när man är toksugen.
Jag tror inte ens att det handlar om att kroppen vill ha godis, utan mer att något saknas. Kanske är jag törstig eller hungrig. En frukt och något att dricka har såhär långt alltid varit nog för mig.

Fast jag tycker om att äta karameller också, fast dom är verkligen bäst när man är sugen på dom. Jag brukar kunna känna efter om jag är sugen på socker eller på smaken. Är det smaken jag längtar efter så är det självklart att jag ska äta. Det skulle nu vara larvigt att försöka utöva någon sorts galen självkontroll på livet. Lite av varje, med en positiv inställning gör det lätt att veta vad jag ska äta och inte äta.





Sen när det kommer till att träna, jag har alltid älskat att träna. Det kommer jättelätt för mig, när jag väl bestämmer mig för det. Jag blir lätt lat och jag inte ser till att lura iväg mig själv att göra det.
I början av våren 2008 började jag att springa. Detta var med vårruset som mål. Målrelaterad träning är bra om jag vill ha lite extra "go". Det finns en tidpunkt där jag ska uppnå ett visst mål, som jag själv har bestämt och verkligen vill. Klart att det underlättar i huvudet när man är trött och inte inser hur skönt det är att springa.

I början sprang jag 5km om dagen, 5 dagar i veckan. Visst var det svårt att komma runt spåret när jag var +20 kilo, men jag resonerade mest så att så länge jag kör på är det okej. Det behöver ju inte gå fort eller vara snyggt. Det är ju bara för min skull jag springer.

I början gick det galet sakta, tog en timme att springa 5 kilometer och jag var död när jag kom runt, men jag fortsatte. Sakta sakta och tillsist flöt det på litegrann. Jag trog vårruset på 35 minuter i våras, vilket är jättebra för mig.


Maj 2008

När löpningen funkade kände jag att jag ville kombinera den med något annat så jag började med att gymma också. Köpte gymkort på fjärranhöjder i Gävle. Där får jag både träna och simma. Såg till att vara där minst 3 dagar i veckan för att antigen gymma eller simma.
Jag körde på rätt bra med mitt schema under hela våren och  tills det att jag började jobba. När man jobbar inom vården blir det lätt tidiga mornar och trötta kvällar, de dagarna såg jag till att få träning på annat sätt. Går alltid de 40 minuterna till och från jobbet. Vardagsmotion i sin enkelhelt. Jag sprang hem under en period men nu är det för kallt att gå dit i springkläder.

Jag körde på med att planera mat, träna varje vecka, se till att röra på mig så mycket jag kan naturligt och inte äta förmycket godis fram tills november. Då jag saknade gymkort och köpte ett nytt. Jag trivs vekligen bra på Fjärran där jag kan träna som jag vill med ett rätt fint utbud av maskiner.
Idag ser jag till att träna på gym 4-5 (helst 5-6) dagar i veckan. Detta nu för att jag vill vara i så bra form som möjligt inför flytten. Jag är rädd att jag ska tappa det fina jag har med träning om jag inte är riktigt beroende av det när jag flyttar. Jag vill inte att det ska rinna ut ur sanden, så träningen idag är dubbel. Dels för att det är skönt nu och dels för att jag vill bygga en bra bas.


På en vecka ser jag till att simma en dag. VIssa dagar vill jag köra igenom både armar och ben på gymmet, då gör jag det. Men helst så kör jag bara armar eller ben. Ett vanligt pass är först 15 minuter uppvärmning (mest för att det är skönt att få trampa på någonmaskin och landa i att jag ska träna) sen kör jag ordentligt armar, rygg-mage eller ben.
Simmar jag så ser jag till att simma så långt jag kan i 40 minuter.



Mina bästa träningstips är att:
* Träna med en kompis, det är så kul att ha någon som är där av samma anledning och vill vad jag vill.
*Att tycka att det är roligt, screw målinriktad träning! Jag tränar för att jag tycker att det är roligt. Behöver inte simma fort eller lyfta tungt. Det är träningen i sig själv som är viktig, tycker jag.
* Att se det som en tävling. Lite motsägelsefullt. Men när jag faktiskt kör så tävlar jag mot mig själv. Jag vill ju alltid prestera bra för mig själv, just den gången. Så jag tävlar lite mot mig själv.


Jag lyssnar på min kropp, säger den att jag är hungrig eller trött så måste jag lyssna på det. Jag har inte som mål att bli elitidrottare, jag behöver inte pusha mig själv så hårt för att nå mina mål. Ska jag vara helt ärlig så är jag stennnöjd med den kroppen jag har nu. Visst tycker jag att det är roligt att gå ner mer i vikt, men nu gör jag det av den enkla anledningen att jag kan. Jag vet vad jag behöver göra och för mig är det lätt. Jag vill prova och se hur pass vältränad jag kan bli, men det är inte aktuellt nu. Nu tränar jag för att det är något som gör så att jag mår bra.

Därimot så planerar jag att senare i vår köra hårt under en period. Bara se hur pass jag kan maxa min kropp. Med bra motion och rätt mat. Ska bli riktigt spännande att planera och genomföra en sådan grej. Kanske har jag magrutor till sommaren.

Sen söker jag inspiration överallt, jag tittar gärna på victoria secret och spanar in tjejer på gymmet som är vältränade. Jag kan bli så oerhört peppad av att se andra med fina kroppar. Det jag har lärt mig på senaste tiden är att ta vara på den där glöden man får när man är peppad att hålla i den.
Min bästa inspiration är faktiskt, uhm...., in to the blue med Jessica Alba. Den filmen kan få mig att öka på springturen dubbelt.


Jag är larvig och jag står för det! :)





Nu blev det här inlägget lite långt, men det känns som att det sammanfattar ganska bra.
Idag har jag varit på bio, såg Australia. Det var en på tok för lång film, men det är okej.
Imorgon kommer Fetch och då ska jag springa omkring i skogen och leka.

Nattjobb och träning

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Tränade kondition, rygg och mage. Skönt. Gud vad jag älskar att träna.
Imorgon ska jag simma, får se hur långt jag hinner på 40 minuter. Jag simmar rätt sakta, men det är helto kej. Man måste ju börja någonstans.


Nu lagar jag mat. Det blir Lax, grönsaker i ugn, ris och hummus. Det är fint att vara tillbaka på rätt spår.
Jag ska köpa massa fina kläder innan jag flyttar. Eller i alla fall ett par jeans som sitter bra.


I natt jobbar jag natt och imorgon ska jag simma, gå på bio med Sandra och ha det bra. Jätteskönt.


Diskmedel på mina pepparkakor

Kategori: Allmänt

Nu är det slut på julmat, skönt. Men jag vet hur det kan bli om jag inte äter ordentligt med riktig mat... Så jag hällde diskmedel på de återstående pepparkakorna, så att jag inte äter dom i ett svagt ögonblick så att säga. Min mamma skulle säkert prata om en ätstörning men jag tycker mest att det är sunt förnuft. Jag vill ju inte ha pepparkakor med diskmedel på,


I morgon är det träning, tvätt, lite planering inför flytten och sen jobbar jag natt. Rätt bekvämt.



Jag tittar på The sopranos nu, härligt






Nu ska jag planera mat för veckan, ska nog se till att få i mig mycket lax och broccoli. Gott gott, om man inte gillar så god mat. Men jag tänker bita ihop lite extra nu. Vill vara så sjukt snygg när jag tar Holland med storm.


JAg och den inte längrenärvarande Nisse.

Jag rensade bilder

Kategori: Allmänt

När jag köpte min mac upptäckte jag snabbt charmen med photo-booth. Här kommer ett litet urklipp av bilder från december 2005 till augusti 2007.
Roligast vore ju om ni kunde se alla bilder. (speciellt dom på mig och Fanny... men det är över 400, så jag låter bli)



Trött en natt, efter wow-spelande.


Posing posing, men det är okej



Lan med Tobias, Becci, mig och Paula. Vi skrattade så att vi grät när vi tog massa bilder.



En LITEN del av alla Fanny-bilder

Sötnosar



Jag flyttade ju till Hofors och sen till stockholm.
 
Lite best-of



Sen i Stockholm och Frösunda började resan som jag är mitt upp i nu


20 kilo större, men lycklig för det.








Update

Kategori: Allmänt

Imorse stod jag där, skittrött efter att ha jobbat natt och med världens krodoliltårar. Nu åkte han. Blä. Fast uhm-hu bara 23 dagar kvar. Sen bor jag faktiskt där.

Nyår var lugnt och fint. Jag jobbade till 8 sen skynda hem för att laga lite mat. Vi gjorde potatisgratäng, fläskfilé, god salad och massa goda såser. Till det tog jag ett glas vin och vid tolv promenerade vi ner till torget i Gävle för att se på fyrverkeriet.
Helt underbar kväll med min älskling.


Annars så har vi den senaste veckan varit i stockholm, promenerat i haga-parken, fikat med Fanny, ätit taco-buffé med Sandra P, Varit till mormor för att äta lunch och lämna julklapp.

Under tiden så har Nisse, Maries katt, bott här. Vi döpte om honom till satan och hade mysigt på kvällarna.

Det är bra med mig, jag har promenerat på och ätit massa gott. Snart är det gymdags igen och hårdkörning de sista veckorna,


Inga bilder nu för jag har inte klurat ut hur jag gör med nya mobilen och datorn.

Men det var en liten update i alla fall.