Felicia

Det är mycket nu...

Kategori: Allmänt

Hej,
nu är jag lite tillbaka. Det har varit så mycket den senaste veckan. Efter att ha klarat andra slutprovet kraschade jag lite i trötthet. Men det är skönt att ha den gjord. Nu är jag mitt uppe i att plugg den tredje och "sista" delen av spåkkursen.
Och hell yeah, jag kan språket väldigt bra.

Igår vad vi på BBQ/födelsedagsfest hemma hos jaapisens kusin. Det var mysigt och rätt skönt att komma ut lite.
Jag tänkte mest säga att jag lever och mår bra.

Det ser ut som att jag inte kommer till Sverige i sommar trotts allt. Pengarna är pangtjong slut! Helt galet var mycket utgifter jag har.

Hoppas att ni har det fint.

Nu måste jag försätta öva på mitt muntliga presentation.

Jamen förtusan

Kategori: Allmänt

Jag klarade ju provet jättefint. 91 av 100. det är vad jag kallar grejer det. FIck äver köra muntligt prov idag, med stårlande betyg! Vad skönt det känns.
Det  här har jag och Jaapisen firat med god grekisk mat och sen en lång promenad i nr2favvo-naturreservatet.
Vad mysigt det är. Nu ska jag ta det lugnt i en dag och sen börjar pluggandet igen.
Och vet ni, om fyra veckor så är jag faktiskt klar med holländskan. Wow, vad fort det har gått.

Här kommer en bild från idag.



Nu är jag så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna längre.
Hoppas att ni har haft en fin dag!
Imorgon ska jag baka kopp-kakor för att fira.

Och förresten, laddade ner Coldplays live-album här omdagen, vad mysigt det är. Gör det du också!

Hoppas att ni överlever dagen

Kategori: Allmänt

Hej och godmorgon kamrater.

Puh, idag gäller det. Efter en såndär natt som man -inte- vill ha inför ett livsavgörande prov. Jaapis väckar klocka gick helt plöstligt av vid ett, precis när jag faktiskt lyckats somna trots all nervositet. Hmm, jag har drömt om mitt misslyckande hela natten.
 Men nu är vi här, morgonen M i början av dagen D
Känns som att plugga mer är lönlöst nu, samtidigt dom att det känns som att jag är en idiot om jag inte pluggar varenda sekund jag kan. Är det det här som kallas för ångest?

Nåväl, ikväll vet jag hur det gick.

En dag kvar

Kategori: Allmänt

Hej,
Nu är det slutspurt här. Imorgon 09.45 skriver jag provet i Nederländska. Usch, nervöst men också skönt att ha det klart.

Imorse så hade jag och Jaapis bestämt att han skulle skjutsa mig till ett springspår en bit härifrån. Det är så skönt att få tömma energin lite granna. Hur som helst var det aningens bilköer, så när vi kom dit hade jag bara 20 minuter på mig att
springa. Jag toksprang 3km på 16 minuter, jag tror aldrig att jag har sprungit så fort haha.

Morgonens motion gav mig möjlighet att fokusera bättre. Jag känner mig rätt säker i det här.
Nåväl, lite bilder.


Vi var ute igår kväll och sprang lite också.


Bästa tuggumit!    Vår utsikt. Två kyrkor. Lagomt rolig under påsken.


Gulliga Bilen


Geestmerambacht

Måndag!

Kategori: Allmänt

Hej.
Två dagar kvar till provet nu. puh, plugg plugg. Tydligen rättar sklanprovet och man får reda på svaret direkt efteråt. Jag vet inte om det känns het hundra. Haha. Usch, tror aldrig jag har varit såhär nervös.
Det är ju avgörande till tusen. Men jag pluggar mycket och det är ju bra.

Jaapis köpte ju som sagt en ny liten bil i Fredags. Jag döpte den till Caris och vi blev genast vänner. Jaapis hade någon ide om att den skulle hete princess mar-någonting. Kommer inte ihåg, det var ju trots allt en dålig ide.

Annars så har jag ju pluggat. Och varit i the geestmerabacht. Vilket är en fin "park", nationalpark? Jag vet inte. Men man kan gå runt vattnen.
Nåväl, Åter till pluggandet.

Salva salve svavel

Kategori: Allmänt

Salve!

Eller var det inte så man sa i forntiden. Kanske var det kalve. Hmm, kommer någon ihåg sommarlovsmorgon när dom var på medertiden? Klave.. hmm.. jag tror salve va?

Idag är en, återigen, pluggdag. Bara 4 sådana kvar nu och jag börja känna mig alldeles exalterad över att vara klar med steg två. För att sedan få komma tillbaka till skolan och leka lite.

Igår blev en bil inhandlad den är så söt. Eller egentligen ful. Men jag gillar att den rullar och kommer ta oss till många roliga ställen i sommar.

Det blev inte så långt nu. ville bara säga hej.
Kommer jag ihåg helt fel men betydde in salve/klave både hej och hejdå?

Så..
Salve

TGIF

Kategori: Allmänt

Hej, det är redan Fredag. Hjälp vad veckorna går fort. snart är det dags för slutprovet. Jag är redan riktigt nervös.
Jag har lagt hela träningen på hyllan .Eller njae, jag cyklar fortfarande. Men jag pallar verkligen inte att gå upp tidigt på morgonen och springa. Jag vill sova till åtta för att sen palla att plugga.

Knäpte lite kort häromdagen med mina jeans på. Kommer ni ihåg dom? Jag har ju gått upp aningens efter att ha gått ner massa. men det var inte total-fördjävligt
.
Det har i alla fall varit värre. Jag har hela sommaren på mig att springa och gud vad skönt det ska bli!

Haha, här är förresten den utlovade strösstelbilden
Det som är tillvänster är typ röror som man kan ha på brödet. Choklad, jordbubb, jordnötssmör.
allt.
Det var lite roligt igår när jag tog det här kortet. Det råkade komma en butikspersonal i vägen och han upptäckte att jag och Jaapis komunicerade på engelska om strösslet. När kortet var taget och vi började gå vidare så kom han efter och frågade "dont you have sprinkels where you come from?" han var toksöt och alldeles fascinerad över att jag fascinerades av strösslet.
hehe.

nåja, nu ska jag plugga vidare.

Den som kommer till Holland först och hälsar på får ett paket strössel i valfri smak av mig!

Saknar er.

Jag måste bara....

Kategori: Allmänt

PAUZE

Kategori: Allmänt

Jag gav upp med att inte plugga. Nu har jag pluggat massa. Tänkte att man behövde kanske en paus med lite chokladbollar och en kopp kaffe. det låter väl gott?
Min pluggning just nu handlar himla mycket om att repterera och memorera. Usch.
Fast jag ska se till att börja använda orden i dagligtspråk.
Nu ska jag göra choklabollar.

Allt utom att plugga

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag blir knäpp. Jag gör verkligen inget annat än att plugga. Nästan.
Pffff. på onsdag är det dags för provet. Pratade med en kurskamrat till mig igår. Hon hade fått info om en annan tid än jag och när jag frågade skolan så hade hon rätt. Kul att dom inte vill ge mig den informationen. Haha. Usch, här är så viktigt att jag nästan blir rädd. Jag ska verkligen se till att klara det här.

Pratade med min kusin Paula häromdagen och hon föreslog att jag ska ta upp kontakten med min familj på papas sida. Det känns konstigt lockande. Jag har ju känt att jag saknar en familj lite grann. Hmm, vi får se.

Vad som är roligt just nu är att jag har hittat en ny träningsform. Pilates!  Hur skönt är inte det. Det känns skonsamt och ändå roligt. Jag ska köra programmet i några veckor. Sen får jag se om det ger resultat.

Okej, nu ska jag forsätta plugga.

Jag tänker på er allihopa och tycker om er!
Hoppas att ni får en fin Torsdag.

Ik zal mijn best doen

Kategori: Allmänt

Hej kamrater!

Idag känns inte alls som igår. Inte heller som helgen. Det känns som att jag har förstått att det är såhär det ligger till.
Men jag menar WTF att växa upp kan väl inte bara vara lätt? Jag har länge känt som om att jag lever i en fantasivärld.
Där inget egentligen är äkta och det är bara att köra på. Men nu jäklar, realitycheck, please!

Hursomhaver, jag är glad att det får vara tugnt. Det är bättre nu än sen och det är bra att ha det gjort.
Hehe, som att jag lugnar mig själv.
Jag har ett slutprov framför mig. Slutprovet i kurs 2. 2 av 3. Hur fort går inte tiden?
Så nu blir det tog pluggning i 7 dagar. Det här ska jag väl fixa.

Nästa gång jag går till affären ska jag ta kort på strösselpåläggs hyllan. Ni kan inte ana hur stor den är här. Folk är galna i att ha chokladströssel på mackorna i Holland. Jag tycker mest att det känns som att börja dagen med en snickers, så jag har skippat den trenden.
Nåväl,
Hoppas att ni har det fint.

Vad vet jag?

Kategori: Allmänt

Jag sitter och pluggar.
Efter en tragiskt dålig helg så känns det som det enda jag kan göra. Jag insåg inte att det var tufft med min mamma innan Jaapis mamma kom och ville prata om det. Vad har hon för rätt att vara förstående när jag vill glömma?
Ibland känner jag mig inte riktigt som en riktig person. Kan man säga så?
Jag tror att det har att göra med att jag har flyttat, jag förlorade en del av min identitet i flytten. Och nu har jag liksom inget. Eller jo, jag har ju plugget. Men annars. Det är inget som egentligen bekräftar vem jag är. Det är nog därför jag tycker att det är lite jobbigt att vara runt Jaapis familj och vänner, för jag kan liksom inte representera mig själv. Istället blir jag tyst och känner mig obekväm. Det är inte den jag är egentligen. Men jag har liksom inget att ge.
Har det alltid varit så? Jag vet inte. Kanske, kanske har det varit så och jag har inte märkt det för att det har varit så mycket annat som har identifierat mig. Men nu står jag här. Med noll. Utan föräldrar, utan mina vänner, utan rutiner och utan en garanti. Kanske är det nu som man växer som människa. Kanske kommer jag se tillbaka på det här om något år och tänka att det är nu jag blev jag.
Men just nu känner jag mig bara grymt ensam och ledsen över att jag blev så lurad.

Det enda jag vet säkert är det att jag vill vara här, jag vill vara med Jaapisen och jag vill bli arkitekt. Det är jävligt lite att veta i ett liv. Fan. Jag vet verkligen inget annat. Kanske att jag vill gå ner i vikt också. Men haha, det känns som så jäkla löjligt när man är här.

Får man skriva sådana här inlägg i en blogg? Jag kanske är alldeles för personlig nu. Men det känns som att jag vill out:a mig själv lite. Jag vill i alla fall vara ärlig med mig själv.

Och förresten, jag åt nästan en hel kladdkaka själv igår. Så tragisk är jag.

Minus 0.4

Kategori: Allmänt

Hej!
0.4 kilo den här veckan. Allt som är minus är bra, det är vad jag säger. Känner mig stark och fin. Det är en rätt skön känsla.
I kväll ska jag och Daniel gå på Star Trek filmen och sen dricka lite öl. Mysigt.
Imorgon blir jag pojkvänslös då Jaapis ska iväg. Planerar att ha en myskväll med filmer och ansiktsmask.

Vad jag längtar efter hösten nu. Att få bo närmare skolan, ha vännerna på ett vettigt avstånd och få komma igång med pluggandet.
Det är roliga tider nu.

Vad som är mindre roligt är att jag har tittat på alla avsnitt av medium. Så nu är det bara att vänta på att nästa ska komma.

Just det.. jag borde plugga, inte blogga.

Pannkakor OCH pizza!

Kategori: Allmänt

Det blev ju en bra dag det här! Jag gick en lång lång promenad runt hela stan imorse och firade av mig själv med massa plugg och lite medium. Eller tvärt om. Allt är fint. Ännu finare är att jag har ätti pannkakor till lunch (gjorde dom utan mjöl) och ska ikväll äta PIZZA!! till middag. Wow, båda på en och samma dag.
Det funkar och det är helt sjukt. Jag ligger fortfarande under den mängd kalorier som jag ska äta idag. Men dom får gärna stanna ouppätna. Jesus! Om det är någon som inte tror på mig så photoshoppar jag gärna in dagens mat. Som bevis!

Har ni en fin dag?

Noll, nollare, nollast

Kategori: Allmänt

Hej,

Gårdagen blev en sådan där regning trist- stanna innomhus och göra inget vettigt alls- dag- Jag gjorde noll.
Det var länge sedan jag gjorde noll innan igår. Mitt noll bestod av att titta igenom alla gamla avsnitt av medium.
Noll noll Noll.
Ja, jag har lite ångest över mitt nollande. Men å andra sidan är det en ny dag idag och jag har inte så mycket nollande i mig.
Jag ska strax bege mig ut på en prommis runt Schagen. Sen fixa lite frulle och plugga några timmar. För att få lite jämnvikt till gårdagens nollande.
Jaapis var på familjefest igår, som jag till hans stora misstyckande skippade. Vad skönt det var att skippa! Och hey! Jag kan ju inte bryta nollan när jag har en sådan bra dag med att göra noll.

Jaja, nu ska jag i alla fall göra något.
Det ser ut som att det är blåsigt ute, förbränner man fler kalorier om man går emot vinden? Jag menar, det är ju faktiskt jättejobbigt.

Och appro på ångest... Igår kom insikten igen att jag ska plugga till arkitekt på Nederländska. Fan! Varför tyckte jag att det var en bra ide nu igen?

Träningsverk: check!

Kategori: Allmänt

Hej!

Oj vad jag har sovit, däckade nio igår och vaknade inte alls för länge sedan. Orkade varför med morgon jogg eller promenad idag. För idag kom träningsverken, jag är öm överallt känns det som. Mest i benen. Tror hur som helst att det är bra att ta en dag off ibland.

Jag läste att man ska börja dagen med ett glas varmt vatten med citron i, för att liksom kickstarta förbränningen. Jag körde på det igår, men det känns sådär lagomt lockande idag när jag har en blåsa på tungan.
Jag utser helt enkelt det här till min vilodag i fler än en aspekt. Men jag ska ändå äta hyggligt.
Tycker att det är jätteroligt att räkna kalorierna, jag får liksom en översikt på hur det ska fungera och hur mycket av allt jag bör äta.

Hur som helst, igår var det "minnes-dagen" här i Holland. För att minnas alla som dog i andra världskriget, inte bara soldaterna utan de vanliga människorna också. Det  är en fin tradition tycker jag. Klockan åtta stannar hela landet. Bilar, cyklar och affärer bara stannar upp i några minuter. Det är ett rätt aktivt sätt att minnas.
Idag är det därimot festdag, man firar slutet på andra världskriget. Jag tycker om att vara i ett land där man aktivt minns historia.


Nej, nu ska jag ta och göra iordning lite frukost och sen titta på det nya avsnittet av tonnårsliv. Jag älskar svts dokumänter/reality-check

Jordgubbar

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag nästan föräter mig på jordgubbar! Dom är billiga och supergoda, redan nu och har faktiskt varit det i en månad!


Till lunch idag trollade jag ihop en god spenatsoppa med ägg. Jag älskar ägg, ägg är bra för oss! Alla borde äta massa ägg!

Morgonjogg: check!

Kategori: Allmänt

Trodde att det skulle vara tufft att springa idag, med tanke på att jag cyklade så långt igår. Men det gick bra, kunde både öka längden på rundan och takten. Solen var varm och fin, det är så stärkande med bra väder och rolig musik i öronen.
Jag har läst i några undersökningar att musik påverkar orken att springa och det kan jag verkligen hålla med om. När jag har peppig bra musik så vill jag bara springa mer.

För er som är intresserade så ser dagens playlist ut såhär:
1. Grease- you are the one that I want
2. Red hot chili peppers- Snow (hey oh)
3. Rihanna - Shut up and drive
4. Lady GaGA - Just dance
5. Dave Dee, Dozy, Breaky, Mick and Tich- Hold Tight
6. Johnny Cash - Walk the line
7. The killers- Spaceman
8. Kelly Clarkson - My life would suck without you
9. Beyonce knowels- Halo

och tack vare den så säger mina ben pewpew i springspåret!

En lång dag

Kategori: Allmänt

Hej hej!

Idag har varit en sådan där skön dag ur träningssynpunkt. Jag och Jaapisen cyklade iväg och titta på när hans "platssyster" tävlade. Det var karusel-ridning,  det är när flera ryttare riden på samma gång och gör samma saker. Det var rätt skumt och låg nivå, men ändå roligt att titta!
Hur som helst så klarade vi av 1.6mil dit och lika långt hem. Skönt!
Planen vad egentligen att jag skulle laga lax och potatis till middag, men var alldeles för trött. Så det blev kebab med bröd. Jättegott, och lagomt onyttigt.

Nu sitter jag och går igenom planerna för nästa vecka. Det blir mycket plugg, motion och nyttig mat. Och om solen bestämmer sig för att stanna så blir det massa solning också. Jag vill bli brun!

Trött

Kategori: Allmänt

När klockan ringde 06.30 så var det inte helt lätt att vakna. Eller rättare sagt, jag vaknade inte. Istället tänkte jag att sömn är viktigt om man har tränat hårt, så jag sov istället. Skönt!

Men nu är jag uppe och känner mig taggad. Det är strålande väder här och inte alls så mycket vind, tänkte dra på mig träningskläderna och bege mig ut på en promenad innan jag äter frukost.

Igår cyklade vi till Jaapis föräldrar för att pussa på katten och äta middag. Jätteskönt! Det är 7 km dit så det blev en bra cykeltur. Men det går så fort. Tillskillnad från i Sverige så finns det inga uppförsbackar här, bara stark vind. Och har man den med sig så flyger man fram!

Hur som helst, kanske inte så mycket vettigt sagt, men nu ska jag ut och promenera i värmen!

Ha en fin lördag

Minus 0.9

Kategori: Allmänt

Hej,

Det blev inget koninginnendags-firande för oss igår. Vi hade båda en sån dag när man känner -puh, det är skönare att stanna hemma-, så det var vad vi gjorde. Jaapis fiskade och jag bara hängde omrking. På kvällen gjorde jag chokladbollar med pärlsockret som Fanny skickade med i paketet. Vilken lyx!
Jag åt 6 stycket och bara njöt.

Just nu drömmer jag mig två-tre månader framåt i tiden. Jag vill vara smalare, starkare och kunna språket bättre.
Det känns som att jag för första gånger på ett helt stabilt sätt är på väg i rätt riktning. Jag ska få plugga till Arkitekt, något som varit min dröm hela livet. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka till mig själv för 6 år sedan och bara säga att det ordnar sig.
Fast om man vet att allt bli bra hur som helst kanske man kämpar mindre.

Appro på att kämpa, gick ner ytterligare 0.9kilo den här veckan. Nu går det bara av farten. Att räkna kalorier och hålla koll är ett så enkelt sätt att gå ner i vikt för mig. När jag i vanliga fall bara äter nyttigt så vet jag aldrig vad som är nog och vad som är förmycket. Jag kunde till exempel äta en dl mandlar förut, i tron om att jag var jättenyttig. Och visst, det är nyttigt fett men det behövs inte i den mängden.
Det har inte blivit så mycket springande den här veckan, men det är okej. Jag kör på mina promenader och yoga. Att kunna springa när jag vill är en sådan lyx och jag är glad varje gång som jag kör.

Just nu sitter jag som sagt och drömmer om framtiden. Ett delmål för mig är när jag tar 10 kilo från där jag är nu. Då ska jag beställa ett par fina skor till mig själv. Eller leta i här i Holland. Visste ni att Holländarna är de längsta människorna i världen? Jag och mina stora fötter passa perfekt in! Jag har sett att Jaapis styvmamma också har stora fötter, men det känns lite oartigt och fråga vilken storlek hon egentligen har och vart hon köper sina skor.
Jag ska försöka lura in det lite fint i samtalet någon gång.


Det finns hopp för oss med stora fötter!

I helgen är det inget speciellt planerat, tänkte att jag kanske ska försöka ta med Jaapisen till Amsterdam och titta runt lite. Jag vill så gärna se Anne Franks hus. Men det kan jag ju göra när jag vill under de närmsta åren.
Jag trivs så bra här i Holland, det är verkligen mitt land.

Det verkar som att Jaapis är ganska attraktiv på arbetsmarknaden och att han snart kan hitta ett nytt jobb. Det gör att vi snart kan flytta till Haarlem. Istället för att flytta i Oktober som det först var prat om kanske det blir flytt redan i Juli. Jag längtar efter det också, det ska bli så kul att bo i en stor stad och slippa åka tåg i 4 timmar för att ta sig till och från skolan.
Jag håller självklart redan nu ögonen öppna efter en ny lägenhet, mest egentligen för att se vad som finns. Och det finns så mycket roligt. Stora fina, med trägolv och öppenspis. Det är högt till tak och stora fönster. Haha, antageligen så kommer det sluta med att vi bor i en källarskrubb, bara för att jag drömmer så mycket.

Nåväl, nu ska jag plugga lite. Ska försöka sikta på att plugga 5 timmar om dagen så att jag inte blir så uttråkad och börja klaga på massa onödiga saker. Det måste väl förresten vara ett tecken på att jag är smart? Om jag börja göra ploblem av saker som inte är problem för att jag är uttråkad. Hmm, det låter ungefär lika logiskt som när folk säger att det bara är äkta genier som kan ha ordning i kaos.

Puss!